כמוסות פורמולת פאוור ברא צמחים
POWER FORMULA פורמולה ייחודית הכוללת ארבעה סוגי פטריות מרפא עוצמתיות המיועדות להעניק תמיכה במערכת החיסון ותפקוד הגוף כולו בשילוב העלאת רמות האנרגיה הכללית וזאת הודות לסגולות המוכחות של הרכיבים שבו: פטריות מאייטקה, שיטאקה, קורדיספס ו-ריישי.
הפורמולה מכילה מיצויי פטריות מספקטרום מלא – FULL SPECTRUM המכילה את כל חלקי הפטרייה, התפטיר, גוף הפרי, הנבגים והתרכובת החוץ תאית שהפטרייה מייצרת ומפרישה מחוץ לתא לסביבתה, לטווח פעילות אופטימלי, וממיצוי יבש מרוכז DE להעצמת הפעילות.
החומרים הפעילים העיקריים בפטריות הינם פוליסכרידים וביניהם בטא גלוקן להם מיוחסות מרבית הסגולות הבריאותיות. מוצרי סדרת הפטריות של ברא צמחים הינם היחידים בעלי ריכוז מובטח של פוליסכרידים ובטא גלוקן.
כל מנת לקיחה (2 כמוסות) מכילה:
פוליסכרידים Polysaccharide – 350מ”ג , בטא גלוקן 1,3-1,6 Beta Glucan – 115 מ”ג
פטריית ריישי (Ganoderma lucidum)
פטריית הריישי היא פטריה אדפטוגנית קלאסית המגבירה את יכולת הגוף להסתגל לשינויים סביבתיים תוך איזון מערכות הגוף במחלות כרוניות ותסמיני חולשה. הריישי מחזקת את המנגנון החיסוני ויש לה פעילות אנטי-ויראלית ישירה. הפטריה תומכת בשריר הלב, בפעילות בלוטת האדרנל, הכבד והלבלב, היא תורמת לשיפור מדדי קרישת הדם ורמת השומני בדם, בהגברה של ניצולת גלוקוז ואינסולין בתאים, באיזון בלוטת התריס, בחיזוק מנטלי ובהעלאת רמות הויטאליות. השימושים הקלאסיים של הריישי הם בעיקר במקרים של עייפות ותשישות, חוסר תיאבון, וויטאליות נמוכה. על החומרים הפעילים נמנים רבי-סוכרים (beta-glucan) אשר הדגימו פעילות התומכת בפעילות מערכת החיסון. לפטריית הריישי תכונות נוגדות חמצון משמעותיות. מחקרים הדגימו עלייה בתכולת נוגדי החמצון בפלזמה ועלייה בתגובה החיסונית בחולי סרטן מתקדם.
פטריית קורדיספס (Cordyceps sinensis)
פטריה נדירה המכונה "פטריית הזחל הסינית" מאחר שבטבע היא גדלה על זחלים (בברא משתמשים בפטריה הגדלה על מצע צמחי שפותח במיוחד). הקורדיספס ידועה ברפואה הסינית המסורתית כפטרייה המעכבת תהליכי הזדקנות (אנטי-אייג'ינג). בהרבליזם המודרני היא משמשת כאדפטוגן - כלומר מסייעת לגוף להסתגל לשינויים סביבתיים, תוך איזון מערכות הגוף. מחקרים פרה-קליניים הראו השפעה ממריצה על מערכת החיסון ופעילות אנטי ויראלית . נגזרות הנוקלאוזידים המצויים בפטריה מעכבות שכפול של וירוסים, בעוד הפוליסכרידים ממריצים את התגובה החיסונית לזיהום הוויראלי. שילוב זה מסביר מדוע הקורדיספס מהווה את אחת הפטריות השימושיות ברפואה המסורתית לתמיכה בזיהומים ויראליים.
פטריית מאייטקה ("פטריית הריקודים") (Grifola frondosa)
מקורה של פטריית המאייטקה בצפון יפן, והיא ידועה כפטריית מאכל מזינה מאוד המכילה קומפלקס ויטמינים ומינרלים, חומצות אמינו ורבי-סוכרים. כפטריית מרפא נעשה בה שימוש מגוון כתורמת לבריאות כללית וכתמיכה בפעילות מערכת החיסון. הרכיבים הפעילים העיקריים התומכים בפעילות מערכת החיסון, הם בטא-גלוקן(Beta-glucan) . תצמידים של רב סוכר-חלבון, לרבות הבטא-גלוקן (Maitake Z-fraction) MZF, אשר תורם לשפעול מערכת החיסון על ידי הפרשת ציטוקינים שגורמים לתגובה חיסונית במנגנונים שונים. מעבר לכך, מחקרים מהשנים האחרונות הדגימו כי לפטריית המאייטקה השפעה מאזנת רמות סוכר בדם, וכי היא משפרת את הרגישות לאינסולין גם בחולי סוכרת סוג 2. פטריית המאייטקה נחקרה גם בהקשר של הטיפול בהשמנת יתר, יתר שומנים בדם ולחץ דם גבוה.
פטריית שיטאקה Lentinula edodes) (shiitake))
"הפטרייה הריחנית" – שמה של הפטרייה האגדית הזו יצא למרחוק בסין וביפן, כבר לפני 5,000 שנה. היא נחשבת לפטריית המאכל השנייה הפופולארית ביותר במטבח האסיאתי ובעולם. הפטרייה מכילה רמות גבוהות של רכיבים תזונתיים. ברפואה העתיקה השתמשו בה לחיזוק כללי במצבים של סטרס מתמשך, עייפות וחולשה כללית ולשיפור פעילותן של מערכות הפינוי בגוף.
בשנים האחרונות עולם המחקר גילה עניין רב בפטרייה וסגולותיה.
הוראות שימוש ליטול 2 כמוסות לפני הארוחות או במהלך היום.
ניתן להכפיל מינון לפי הצורך.
*חולי סוכרת המזריקים אינסולין – יש להתחיל במינון נמוך תוך ניטור קבוע של רמות הסוכר בדם, ולהעלות מינון בהתאם.
*לא מתאים לאנשים הסובלים מהיפוגליקמיה
*אנשים הנוטלים תרופות מעכבות קרישה כגון Warafarin – עלול לשנות את מדד ה-INR
למי זה מתאים - למי שרוצה לתמוך בבריאות הכללית שלו
- למי שמרגיש עייף ותשוש
- למי שתופס ‘כל דבר קטן’ או מחלים ממחלה
- לעוסקים בספורט
- מי שיותר נוח לו לצרוך כמוסות
* תוסף תזונה
הכתוב מסתמך על גישות הרבליסטיות ונטורופתיות מסורתיות. למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות והנוטלים תרופות מרשם – יש להיוועץ ברופא לפני השימוש. המונח 'צמחי מרפא' מתייחס להגדרה המקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.