ראשי    אודות      תקנון      מעקב הזמנות      צור קשר משלוחים חינם בקנייה מעל 299 ₪
לייעוץ חינם והזמנות חייגו:
09-9516035

המטבח התאילנדי הוא אחד המטבחים האהובים ביותר בישראל. על אף שפע המסעדות המציעות מנות תאילנדיות, ישראלים אוהבים להכין אוכל תאילנדי גם בבית. אחת המנות הפופולריות ביותר במטבחים הביתיים, היא קארי תאילנדי, שמכינים עם סוגי קארי שונים.


מה זה קארי תאילנדי?

המילה קארי מתייחסת לסוגים רבים של מוצרים ותבלינים, לכן לעיתים קרובות נוצר בלבול בין משחת קארי תאילנדי, קארי יפני, אבקת קארי הודית ואפילו עלי קארי טריים או מיובשים. כאשר מדובר בקארי תאילנדי, הכוונה היא למשפחה רחבה של תבשילים מהמטבח התאי. אלה מאופיינים בכמות רבה של רוטב עשיר ועז טעמים, שבתוכו מבשלים רכיבים מגוונים. אמנם תבשילי הקארי עשויים להיות שונים זה מזה, אך יש להם כמה תכונות דומות:

  • רוטב: כאמור, בדרך כלל תבשיל קארי יכיל רוטב עשיר, שבבסיסו מים, ציר ירקות או חלב קוקוס.
  • תיבול: הטעמים של הרוטב מושגים באמצעות שימוש בתבלינים רבים וחזקים, כמו פלפל צ'ילי, כורכום, ג'ינג'ר, למון גראס, גלנגל ועוד. להם ניתן להוסיף רוטב סויה, סוכר דקלים ורכיבים נוספים, בהתאם למתכון.
  • ירקות: בתאילנד ניתן למצוא ירקות מיוחדים, שקשה יותר להשיג בישראל. עם זאת, קארי מקבל באהבה סוגי ירקות רבים, גם אם אינם זהים לאלה שבמתכון המקורי. בין הירקות יכולים להיות חצילים, תפוחי אדמה, דלעת, בטטה, פטריות, שעועית ירוקה, אפונה ועוד.
  • חלבון: בהכנת קארי ניתן לבחור בין סוגי חלבון שונים. כאשר מדובר בארוחה רבת משתתפים, מומלץ להשתמש בחלבון מהצומח כמו טופו, שמתאים לכל הסועדים.

 

סוגי קארי פופולריים

בתאילנד נהוג להכין סוגים שונים של קארי, שהטעם והצבע שלהם משתנה בהתאם לתערובת התיבול עליה הם מבוססים. כיום ניתן לרכוש מחית קארי מוכנה, שכבר מכילה את כל התבלינים הדרושים. הנה סוגי הקארי הנפוצים ביותר במטבח התאילנדי:

  1. קארי אדום: תבשיל הקארי הפופולרי ביותר בתאילנד. זהו קארי חריף, מתוק וחמוץ, בעל צבע אדום בולט. כאשר שואלים איזה קארי הכי חריף, זו בדרך כלל תהיה התשובה. בין מרכיביו העיקריים: פלפל צ'ילי אדום, כורכום, כמון, כוסברה, ג'ינג'ר ושום. 
  2. קארי ירוק: אחרי הבישול צבעו ירוק בהיר וטעמו עדין בהרבה מזה של הקארי האדום. מבחינת חריפות הם נמצאים בשני צידי הסקאלה, כך שלרוב התשובה לשאלה איזה קארי הכי פחות חריף, תהיה קארי ירוק. המרכיבים העיקריים שלו הם פלפל צ'ילי ירוק, ג'ינג'ר, גלנגל, כוסברה וקפיר ליים.
  3. קארי פאננג: קארי לא חריף ואפילו מתוק, בעל טעמים עדינים, שמתאים לכל המשפחה. הייחוד שלו הוא בתכולת הבוטנים, אותם נהוג גם להוסיף לו במהלך הכנת התבשיל. בנוסף הוא מכיל רכיבים כמו פלפל צ'ילי אדום, כורכום, כמון, כוסברה, ג'ינג'ר ושום.
  4. קארי צהוב: הקארי הפחות פופולרי מבין ארבעתם. צבעו צהבהב וטעמו מתקתק. התיבול שלו כולל בין היתר כורכום, פלפל צ'ילי אדום, כמון, כוסברה, ג'ינג'ר ושום.
  5. קארי מסמאן: מאופיין בטעמים מתוקים-חמוצים. גם כאן מדובר באחד מהסוגים הפחות חריפים, כאשר בין מרכיביו פלפל צ'ילי אדום, כורכום, כמון, כוסברה, ג'ינג'ר, שום, תמרינד ועוד.

 

בגלל דמיון הצבעים ביניהם, פעמים רבות עולה השאלה מה ההבדל בין קארי צהוב לירוק. שני ההבדלים העיקריים הם ברמת החריפות המעט יותר גבוהה של הקארי הצהוב. כמו כן, קארי צהוב מכיל כמות גבוהה יחסית של כורכום, שמעניקה לו את צבעו. יחד עם הכמון, שניהם מקרבים אותו למטבח ההודי.


איך מכינים קארי תאילנדי?

על אף שיש סוגים רבים של תבשילי קארי, אופן ההכנה הבסיסי שלהם בדרך כלל דומה. לרוב הרכיבים העיקריים יהיו אחד מסוגי הקארי המוכרים, חלב קוקוס, ירקות מסוגים שונים, רכיב חלבוני מהחי או מהצומח (טופו), ותיבול נוסף בהתאם לטעם ולמתכון. התיבול יכול לכלול בין היתר מלח, סוכר, רוטב דגים, רוטב סויה, עלי קפיר ליים ועוד. יש המוסיפים לקארי רכיבים נוספים כמו רסק עגבניות, ג'ינג'ר קצוץ, שום כתוש ופלפל צ'ילי קצוץ, לחיזוק והעמקת הטעמים.

אופן ההכנה הבסיסי מתחיל בטיגון משחת הקארי בשמן, תוך כדי ערבוב, עד שהטעמים והניחוחות שלה "נפתחים". בשלב זה מוסיפים את חלב הקוקוס ומרתיחים אותו. לאחר מכן מוסיפים את הירקות והחלבון באופן הדרגתי, לפי דרגת הקושי. ממשיכים לבשל מעל להבה בינונית עד שכל הרכיבים מבושלים ורכים, כאשר את הירקות מומלץ להשאיר מעט נגיסים. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים תיבול. 

 

טבע מכל העולם - קארי תאילנדי איכותי לבישול ביתי

תבשיל קארי הוא אחת המנות הפופולריות ביותר במטבח התאילנדי, לצד סלט סום טאם, מרק טום יאם ופאד תאי מוקפץ. למרבה המזל, קל מאד להכין קארי תאילנדי בבית. המתכון כולו מבוסס על משחת או מחית קארי, שבלעדיה אי אפשר להכין את המנה. מכאן אפשר להמשיך כיד הדמיון, עם סוגים שונים של רכיבים פשוטים וזמינים. אם גם אתם חובבי קארי מושבעים כמונו, אנחנו שמחים להציע לכם בחנות האינטרנטית שלנו מבחר של משחות קארי המיוצרות בתאילנד, ונאמנות לטעמים המקוריים של המנה. תוכלו לבחור בקארי ירוק, אדום או צהוב, וכן להזמין הביתה קארי מסמאן או קארי פאננג. אנחנו ממליצים לכם לרכוש כמה סוגים של קארי, כדי שתוכלו להכין בעזרתם מגוון רחב יותר של תבשילים, בטעמים ובדרגות חריפות שונות. אם אתם מתלבטים ויש לכם שאלות נוספות, אל תהססו לצלצל אלינו למספר 09-9516035

המטבח התאילנדי הוא אחד המטבחים האהובים ביותר בישראל. על אף שפע המסעדות המציעות מנות תאילנדיות, ישראלים אוהבים להכין אוכל תאילנדי גם בבית. אחת המנות הפופולריות ביותר במטבחים הביתיים, היא קארי תאילנדי, שמכינים עם סוגי קארי שונים.


מה זה קארי תאילנדי?

המילה קארי מתייחסת לסוגים רבים של מוצרים ותבלינים, לכן לעיתים קרובות נוצר בלבול בין משחת קארי תאילנדי, קארי יפני, אבקת קארי הודית ואפילו עלי קארי טריים או מיובשים. כאשר מדובר בקארי תאילנדי, הכוונה היא למשפחה רחבה של תבשילים מהמטבח התאי. אלה מאופיינים בכמות רבה של רוטב עשיר ועז טעמים, שבתוכו מבשלים רכיבים מגוונים. אמנם תבשילי הקארי עשויים להיות שונים זה מזה, אך יש להם כמה תכונות דומות:

  • רוטב: כאמור, בדרך כלל תבשיל קארי יכיל רוטב עשיר, שבבסיסו מים, ציר ירקות או חלב קוקוס.
  • תיבול: הטעמים של הרוטב מושגים באמצעות שימוש בתבלינים רבים וחזקים, כמו פלפל צ'ילי, כורכום, ג'ינג'ר, למון גראס, גלנגל ועוד. להם ניתן להוסיף רוטב סויה, סוכר דקלים ורכיבים נוספים, בהתאם למתכון.
  • ירקות: בתאילנד ניתן למצוא ירקות מיוחדים, שקשה יותר להשיג בישראל. עם זאת, קארי מקבל באהבה סוגי ירקות רבים, גם אם אינם זהים לאלה שבמתכון המקורי. בין הירקות יכולים להיות חצילים, תפוחי אדמה, דלעת, בטטה, פטריות, שעועית ירוקה, אפונה ועוד.
  • חלבון: בהכנת קארי ניתן לבחור בין סוגי חלבון שונים. כאשר מדובר בארוחה רבת משתתפים, מומלץ להשתמש בחלבון מהצומח כמו טופו, שמתאים לכל הסועדים.

 

סוגי קארי פופולריים

בתאילנד נהוג להכין סוגים שונים של קארי, שהטעם והצבע שלהם משתנה בהתאם לתערובת התיבול עליה הם מבוססים. כיום ניתן לרכוש מחית קארי מוכנה, שכבר מכילה את כל התבלינים הדרושים. הנה סוגי הקארי הנפוצים ביותר במטבח התאילנדי:

  1. קארי אדום: תבשיל הקארי הפופולרי ביותר בתאילנד. זהו קארי חריף, מתוק וחמוץ, בעל צבע אדום בולט. כאשר שואלים איזה קארי הכי חריף, זו בדרך כלל תהיה התשובה. בין מרכיביו העיקריים: פלפל צ'ילי אדום, כורכום, כמון, כוסברה, ג'ינג'ר ושום. 
  2. קארי ירוק: אחרי הבישול צבעו ירוק בהיר וטעמו עדין בהרבה מזה של הקארי האדום. מבחינת חריפות הם נמצאים בשני צידי הסקאלה, כך שלרוב התשובה לשאלה איזה קארי הכי פחות חריף, תהיה קארי ירוק. המרכיבים העיקריים שלו הם פלפל צ'ילי ירוק, ג'ינג'ר, גלנגל, כוסברה וקפיר ליים.
  3. קארי פאננג: קארי לא חריף ואפילו מתוק, בעל טעמים עדינים, שמתאים לכל המשפחה. הייחוד שלו הוא בתכולת הבוטנים, אותם נהוג גם להוסיף לו במהלך הכנת התבשיל. בנוסף הוא מכיל רכיבים כמו פלפל צ'ילי אדום, כורכום, כמון, כוסברה, ג'ינג'ר ושום.
  4. קארי צהוב: הקארי הפחות פופולרי מבין ארבעתם. צבעו צהבהב וטעמו מתקתק. התיבול שלו כולל בין היתר כורכום, פלפל צ'ילי אדום, כמון, כוסברה, ג'ינג'ר ושום.
  5. קארי מסמאן: מאופיין בטעמים מתוקים-חמוצים. גם כאן מדובר באחד מהסוגים הפחות חריפים, כאשר בין מרכיביו פלפל צ'ילי אדום, כורכום, כמון, כוסברה, ג'ינג'ר, שום, תמרינד ועוד.

 

בגלל דמיון הצבעים ביניהם, פעמים רבות עולה השאלה מה ההבדל בין קארי צהוב לירוק. שני ההבדלים העיקריים הם ברמת החריפות המעט יותר גבוהה של הקארי הצהוב. כמו כן, קארי צהוב מכיל כמות גבוהה יחסית של כורכום, שמעניקה לו את צבעו. יחד עם הכמון, שניהם מקרבים אותו למטבח ההודי.


איך מכינים קארי תאילנדי?

על אף שיש סוגים רבים של תבשילי קארי, אופן ההכנה הבסיסי שלהם בדרך כלל דומה. לרוב הרכיבים העיקריים יהיו אחד מסוגי הקארי המוכרים, חלב קוקוס, ירקות מסוגים שונים, רכיב חלבוני מהחי או מהצומח (טופו), ותיבול נוסף בהתאם לטעם ולמתכון. התיבול יכול לכלול בין היתר מלח, סוכר, רוטב דגים, רוטב סויה, עלי קפיר ליים ועוד. יש המוסיפים לקארי רכיבים נוספים כמו רסק עגבניות, ג'ינג'ר קצוץ, שום כתוש ופלפל צ'ילי קצוץ, לחיזוק והעמקת הטעמים.

אופן ההכנה הבסיסי מתחיל בטיגון משחת הקארי בשמן, תוך כדי ערבוב, עד שהטעמים והניחוחות שלה "נפתחים". בשלב זה מוסיפים את חלב הקוקוס ומרתיחים אותו. לאחר מכן מוסיפים את הירקות והחלבון באופן הדרגתי, לפי דרגת הקושי. ממשיכים לבשל מעל להבה בינונית עד שכל הרכיבים מבושלים ורכים, כאשר את הירקות מומלץ להשאיר מעט נגיסים. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים תיבול. 

 

טבע מכל העולם - קארי תאילנדי איכותי לבישול ביתי

תבשיל קארי הוא אחת המנות הפופולריות ביותר במטבח התאילנדי, לצד סלט סום טאם, מרק טום יאם ופאד תאי מוקפץ. למרבה המזל, קל מאד להכין קארי תאילנדי בבית. המתכון כולו מבוסס על משחת או מחית קארי, שבלעדיה אי אפשר להכין את המנה. מכאן אפשר להמשיך כיד הדמיון, עם סוגים שונים של רכיבים פשוטים וזמינים. אם גם אתם חובבי קארי מושבעים כמונו, אנחנו שמחים להציע לכם בחנות האינטרנטית שלנו מבחר של משחות קארי המיוצרות בתאילנד, ונאמנות לטעמים המקוריים של המנה. תוכלו לבחור בקארי ירוק, אדום או צהוב, וכן להזמין הביתה קארי מסמאן או קארי פאננג. אנחנו ממליצים לכם לרכוש כמה סוגים של קארי, כדי שתוכלו להכין בעזרתם מגוון רחב יותר של תבשילים, בטעמים ובדרגות חריפות שונות. אם אתם מתלבטים ויש לכם שאלות נוספות, אל תהססו לצלצל אלינו למספר 09-9516035

יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp