רוב המטבחים האסייתים, כמו המטבח הסיני, היפני, התאילנדי וההודי, כבר קנו לעצמם מקום של כבוד בישראל - הן במסעדות והן במטבחים הביתיים. עם זאת, עולם הקינוחים של מדינות אסיה עדיין לא כבש את המקום הראוי לו, בין היתר משום שגם במסעדות אסייתיות מגישים קינוחים מערביים. ללא ספק מדובר בהחמצה, והגיעה השעה שגם קינוחים אסייתים ייכנסו למטבח הישראלי.
מה הם קינוחים אסיאתיים?
למנות המתוקות ברחבי אסיה יש היסטוריה ארוכה ועשירה, בת אלפי ומאות שנים. המגוון שלהם עצום - מכיסונים עדינים, דרך כדורי אורז רכים ועד לגלידה מרעננת. הקינוחים הללו הם עדות נוספת למיומנות ולאומנות של מסורות קולינריות אסייתיות, שניתן לאמץ גם במטבח הביתי.
על אף שיש ביניהם קווי דמיון, לכל מדינה באסיה יש סוגי קינוחים ייחודיים משלה. אלה משקפים את הטעמים המקומיים, המנהגים התרבותיים והרכיבים הזמינים באזור. דבר נוסף שמייחד קינוחים אסייאתים הוא השילוב המרתק של טעמים ומרקמים, שנוצרים בזכות שימוש בחומרי גלם מפתיעים, תבלינים ריחניים ופירות אקזוטיים.
סוגים של קינוחים אסייתים
מכיוון שמדובר בקינוחים המגיעים מכל רחבי אסיה, קשה להגדיר קינוח אסייתי באופן גורף, ויש להתייחס בנפרד לכל מדינה ומדינה. הנה כמה דוגמאות לקינוחים אופייניים למדינות שונות במזרח הרחוק, שרבים מהם ניתן להכין גם בבית.
יפן
מוצ'י - קינוח בעל משמעות תרבותית עמוקה, שמוגש ביפן כבר מאות שנים. הוא מסמל מזל טוב, הצלחה ואחדות, ומוגש לצד תה ירוק במיוחד בחגים ובאירועים. הרכיב העיקרי שלו הוא קמח אורז דביק , שאחרי השרייה ואידוי מתגבש לכדי בצק. ניתן להוסיף לו אבקת מאצ'ה , ולמלא בפירות, אגוזים או שעועית אדומה.
טאראקו - עוגת ספוג קלאסית רכה ולחה, שניתן להכין בקלות בבית. העוגה מורכבת משתי שכבות שעשויות מקמח, סוכר, דבש וביצים. בדרך כלל בין השכבות ישנה שכבה של אנקו - ממרח מתוק משעועית אדומה, אך ניתן למלא אותה גם בקרם, אגוזים או פירות שונים. נהוג להגיש טאראקו בחורף, לצד תה ירוק.
סין
טאנג-יואן - ממתק סיני בין אלפי שנים שמסמל הצלחה ואת אחדות המשפחה. אלה הם כדורי אורז קטנים ודביקים, במילויים אופיניים כמו שעועית אדומה, אגוזים ופירות. את הכדורים מבשלים במים רותחים והם מוכנים כשהם צפים. מגישים את הקינוח בעיקר בחג הפנסים המסורתי של תחילת האביב, יחד עם סירופ סוכר חם.
ג'יאו-זי: מדובר למעשה בגרסה מתוקה של כיסונים סיניים קלאסיים. את הבצק הדק ממלאים במילויים מתוקים, ביניהם שוקולד ופירות. את הכיסונים מאדים או מטגנים, ומגישים לצד תה ירוק או רוטב סויה מתוק.
תאילנד
קאו ניאו מא-מוואנג - מהקינוחים הפופולאריים ביותר בתאילנד, שמכיל אורז דביק , חלב קוקוס ומנגו טרי. אחרי השריית האורז במים מאדים אותו או מבשלים בחלב קוקוס. מגישים את הקינוח בטמפרטורת החדר עם חלב קוקוס מרוכז ומנגו. את הקינוח הזה ניתן למצוא בכל פינת רחוב ברחבי המדינה. הוא נפוץ יותר בקיץ, שיא עונת המנגו.
לוק צ'א: בתאילנד לרוב לא מגישים קינוח בסוף הארוחה, ומתייחסים אליו כאל חטיף ביניים מתוק. לוק צ'א הוא דוגמא לממתק כזה, שעשוי מקוקוס, ביצים, סוכר ותבלינים. את התערובת אופים עד להזהבה בתבניות קטנות, ומגישים עם תה או קפה.
הודו
גולאב ג'אמון - קינוח מסורתי שיש המקשרים עם ההשפעות של המטבח הפרסי. הוא עשוי מתערובת של חלב מרוכז, אבקת חלב וקמח, שיוצרים ממנה כדורים קטנים. את הכדורים מטגנים בשמן עמוק, מספיגים בסירופ סוכר ומגישים עם גלידה או יוגורט.
לאדו - קינוח הודי פופולרי, שמכיל קמח חומוס, סוכר וחמאה. את התערובת מבשלים עד שהיא מתאחדת ומסמיכה, ומעצבים לכדורים קטנים. נהוג להגיש אותם בחגים ובאירועים מיוחדים.
עוד קינוחים אסיאתיים פופולריים הם למשל פנקייק קוריאני, טטוק (עוגות אורז קוריאניות), צ'ה קואה (פודינג קוקוס ויאטנמי), סאגאו (קינוח טפיוקה תאילנדי), קאקיגורי (קרח מגולף בטעמים), עוגיות מזל סיניות ועוד רבים ומתוקים.
טבע מכל העולם - חומרים להכנת קינוחים אסיאתיים בבית
קינוח אסיאתי יכול להיות מעדן אמיתי גם כשמכינים אותו במטבח הביתי. אך על מנת שיהיה מוצלח באמת, חשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים ואותנטיים, המגיעים מהמדינות בהן נהוג להכין אותו. אנחנו ב"טבע מי" גאים להחזיק מגוון רחב במיוחד של חומרי גלם כאלה, על מנת שתוכלו ליהנות מקינוחים יפניים, סיניים, תאילנדיים, הודיים ואפילו קוריאניים ופיליפיניים, גם בבית. חלק מהקינוחים קלים להכנה ויאפשרו לכם לגלות מרקמים וטעמים שעדיין לא נחשפתם אליהם. אם אתם סקרנים ורוצים להכין בבית קינוח אסיאתי מתוק, תוכלו להזמין את המוצרים שאתם זקוקים להם בלחיצת כפתור. נשמח לעזור לכם למצוא את חומרי הגלם המתאימים בטלפון 09-9516035
רוב המטבחים האסייתים, כמו המטבח הסיני, היפני, התאילנדי וההודי, כבר קנו לעצמם מקום של כבוד בישראל - הן במסעדות והן במטבחים הביתיים. עם זאת, עולם הקינוחים של מדינות אסיה עדיין לא כבש את המקום הראוי לו, בין היתר משום שגם במסעדות אסייתיות מגישים קינוחים מערביים. ללא ספק מדובר בהחמצה, והגיעה השעה שגם קינוחים אסייתים ייכנסו למטבח הישראלי.
מה הם קינוחים אסיאתיים?
למנות המתוקות ברחבי אסיה יש היסטוריה ארוכה ועשירה, בת אלפי ומאות שנים. המגוון שלהם עצום - מכיסונים עדינים, דרך כדורי אורז רכים ועד לגלידה מרעננת. הקינוחים הללו הם עדות נוספת למיומנות ולאומנות של מסורות קולינריות אסייתיות, שניתן לאמץ גם במטבח הביתי.
על אף שיש ביניהם קווי דמיון, לכל מדינה באסיה יש סוגי קינוחים ייחודיים משלה. אלה משקפים את הטעמים המקומיים, המנהגים התרבותיים והרכיבים הזמינים באזור. דבר נוסף שמייחד קינוחים אסייאתים הוא השילוב המרתק של טעמים ומרקמים, שנוצרים בזכות שימוש בחומרי גלם מפתיעים, תבלינים ריחניים ופירות אקזוטיים.
סוגים של קינוחים אסייתים
מכיוון שמדובר בקינוחים המגיעים מכל רחבי אסיה, קשה להגדיר קינוח אסייתי באופן גורף, ויש להתייחס בנפרד לכל מדינה ומדינה. הנה כמה דוגמאות לקינוחים אופייניים למדינות שונות במזרח הרחוק, שרבים מהם ניתן להכין גם בבית.
יפן
מוצ'י - קינוח בעל משמעות תרבותית עמוקה, שמוגש ביפן כבר מאות שנים. הוא מסמל מזל טוב, הצלחה ואחדות, ומוגש לצד תה ירוק במיוחד בחגים ובאירועים. הרכיב העיקרי שלו הוא קמח אורז דביק , שאחרי השרייה ואידוי מתגבש לכדי בצק. ניתן להוסיף לו אבקת מאצ'ה , ולמלא בפירות, אגוזים או שעועית אדומה.
טאראקו - עוגת ספוג קלאסית רכה ולחה, שניתן להכין בקלות בבית. העוגה מורכבת משתי שכבות שעשויות מקמח, סוכר, דבש וביצים. בדרך כלל בין השכבות ישנה שכבה של אנקו - ממרח מתוק משעועית אדומה, אך ניתן למלא אותה גם בקרם, אגוזים או פירות שונים. נהוג להגיש טאראקו בחורף, לצד תה ירוק.
סין
טאנג-יואן - ממתק סיני בין אלפי שנים שמסמל הצלחה ואת אחדות המשפחה. אלה הם כדורי אורז קטנים ודביקים, במילויים אופיניים כמו שעועית אדומה, אגוזים ופירות. את הכדורים מבשלים במים רותחים והם מוכנים כשהם צפים. מגישים את הקינוח בעיקר בחג הפנסים המסורתי של תחילת האביב, יחד עם סירופ סוכר חם.
ג'יאו-זי: מדובר למעשה בגרסה מתוקה של כיסונים סיניים קלאסיים. את הבצק הדק ממלאים במילויים מתוקים, ביניהם שוקולד ופירות. את הכיסונים מאדים או מטגנים, ומגישים לצד תה ירוק או רוטב סויה מתוק.
תאילנד
קאו ניאו מא-מוואנג - מהקינוחים הפופולאריים ביותר בתאילנד, שמכיל אורז דביק , חלב קוקוס ומנגו טרי. אחרי השריית האורז במים מאדים אותו או מבשלים בחלב קוקוס. מגישים את הקינוח בטמפרטורת החדר עם חלב קוקוס מרוכז ומנגו. את הקינוח הזה ניתן למצוא בכל פינת רחוב ברחבי המדינה. הוא נפוץ יותר בקיץ, שיא עונת המנגו.
לוק צ'א: בתאילנד לרוב לא מגישים קינוח בסוף הארוחה, ומתייחסים אליו כאל חטיף ביניים מתוק. לוק צ'א הוא דוגמא לממתק כזה, שעשוי מקוקוס, ביצים, סוכר ותבלינים. את התערובת אופים עד להזהבה בתבניות קטנות, ומגישים עם תה או קפה.
הודו
גולאב ג'אמון - קינוח מסורתי שיש המקשרים עם ההשפעות של המטבח הפרסי. הוא עשוי מתערובת של חלב מרוכז, אבקת חלב וקמח, שיוצרים ממנה כדורים קטנים. את הכדורים מטגנים בשמן עמוק, מספיגים בסירופ סוכר ומגישים עם גלידה או יוגורט.
לאדו - קינוח הודי פופולרי, שמכיל קמח חומוס, סוכר וחמאה. את התערובת מבשלים עד שהיא מתאחדת ומסמיכה, ומעצבים לכדורים קטנים. נהוג להגיש אותם בחגים ובאירועים מיוחדים.
עוד קינוחים אסיאתיים פופולריים הם למשל פנקייק קוריאני, טטוק (עוגות אורז קוריאניות), צ'ה קואה (פודינג קוקוס ויאטנמי), סאגאו (קינוח טפיוקה תאילנדי), קאקיגורי (קרח מגולף בטעמים), עוגיות מזל סיניות ועוד רבים ומתוקים.
טבע מכל העולם - חומרים להכנת קינוחים אסיאתיים בבית
קינוח אסיאתי יכול להיות מעדן אמיתי גם כשמכינים אותו במטבח הביתי. אך על מנת שיהיה מוצלח באמת, חשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים ואותנטיים, המגיעים מהמדינות בהן נהוג להכין אותו. אנחנו ב"טבע מי" גאים להחזיק מגוון רחב במיוחד של חומרי גלם כאלה, על מנת שתוכלו ליהנות מקינוחים יפניים, סיניים, תאילנדיים, הודיים ואפילו קוריאניים ופיליפיניים, גם בבית. חלק מהקינוחים קלים להכנה ויאפשרו לכם לגלות מרקמים וטעמים שעדיין לא נחשפתם אליהם. אם אתם סקרנים ורוצים להכין בבית קינוח אסיאתי מתוק, תוכלו להזמין את המוצרים שאתם זקוקים להם בלחיצת כפתור. נשמח לעזור לכם למצוא את חומרי הגלם המתאימים בטלפון 09-9516035