ראשי    אודות      תקנון      מעקב הזמנות      צור קשר משלוחים חינם בקנייה מעל 299 ₪
לייעוץ חינם והזמנות חייגו:
09-9516035

למה כדאי לאכול חטיף אצות מיובשות?

אצות הן אחד מחומרי הגלם הנפוצים ביותר במטבחים האסייתיים כבר אלפי שנים. הן חלק בלתי נפרד ממספר עצום של מנות אסייתיות קלאסיות, כמו סושי, סלטים ומרקים. עם עלייתו של המטבח היפאני, ובעיקר של הסושי, לישראל, גם הישראלים נחשפו לטעמן המיוחד של האצות. תוך זמן קצר הם הסתגלו לטעם החדש וללא ספק התאהבו.

בעשורים שחלפו מאז, אצות הפכו לחומר גלם פופולארי לא רק במסעדות אסייתיות שונות, אלא גם במטבח הישראלי הביתי. הודות למטבחי הפיוז'ן, הן החלו להשתלב גם במתכונים שאינם אסייתיים במובהק, בצד מנות טרנדיות מהמזרח הרחוק, כמו ראמן ומרק אגדשי.

לא מפתיע אם כך, שגם חטיף אצות מיובשות התאזרח במהירות בארץ והפך לחלופה בריאה, טבעית וטעימה לחטיפים המוכרים. אלה לרוב מכילים שומנים מזיקים, רמות נתרן גבוהות ותוספים מלאכותיים, כך שרבים שמחו למצוא אופציה מוצלחת יותר להשביע את הרעב בין הארוחות.
 

מה הם היתרונות של חטיף אצות ים?

אצות ים מטבען הן חומר גלם בריא במיוחד, שמומלץ לכל אדם לשלב בתפריט באופן שוטף. צריכתן כחטיף, מאפשרת לעשות זאת ברמה יום יומית, וליהנות מהיתרונות המשמעותיים שלהן:

  • עשירות בחומרים מזינים – אצות מכילות מגוון של ויטמינים כמו ויטמין A, ויטמינים מקבוצה B וויטמין C. בנוסף הן עשירות במינרלים, ביניהם יוד, ברזל, סידן ואבץ וכן בנוגדי חמצון.

  • מהוות מקור טבעי ונגיש של יוד – יוד הוא מינרל חשוב בגוף האדם. הוא נדרש לפעילות התקינה של בלוטת התריס ומשפיע על חילוף החומרים, הפוריות ואפילו על תהליכים סרטניים. אכילת אצות תסייע בשמירה על הכמויות התקינות שלו בגוף.

  • דלות בקלוריות – בניגוד להרבה חטיפים עשירים בשומן ועתירי קלוריות, חטיף אצות מיובשות דל בהן במיוחד ומתאים למי ששומרים על צריכת קלוריות נמוכה.

  • עשירות בסיבים – אצות עשירות בסיבים תזונתיים, שמסייעים לתהליך העיכול ומגבירים את תחושת השובע.

  • בעלות טעם עשיר – לאצות יש את הטעם החמקמק המכונה "אוממי" - עומק טעמים שמשפיע על ההנאה שלנו מהמזון שאנחנו אוכלים. זה קורה לא רק כשמוסיפים אצות לאוכל, אלא גם כאשר מנשנשים אותן כחטיף. כיוון שכך, אין צורך להוסיף להן טעמים מלאכותיים.

  • מתאימות לסוגים שונים של תזונה – אצות הן באופן טבעי נטולות גלוטן ומתאימות לתזונה צמחונית וטבעונית.

מעבר ליתרונות החשובים האלה, חטיפים שעשויים מאצות הם בעלי משקל קל, ונוח לשאת אותם לכל מקום. כך אפשר ליהנות מהם בהפסקה בבית הספר, במהלך יום העבודה, בטיול במכונית או בנסיעה לחו"ל. לרוב החטיפים מגיעים במספר יחידות שארוזות יחד, מה שמאפשר לשמור על הפריכות של האצות לאורך זמן. מחיר כל אריזה תלוי כמובן בכמות האצות שהיא מכילה ובסוג המסוים של החטיף.
 

איך מכינים חטיף אצות ים?

חטיפי אצות מיובשות הם למעשה אצות ים קלויות מסוגים שונים, כמו נורי, וואקמה ודולסה. החטיפים מיוצרים בשיטה פשוטה וטבעית, בעלת מספר שלבים.

את האצות קוצרים בקרבת החוף ולאחר מכן שוטפים ומנקים אותן מחומרים מזהמים, פסולת ומלח. לעיתים הן עוברות חליטה קצרה במים רותחים, על מנת להסיר שאריות מלח ולשפר את מרקמן.

שלב הייבוש הוא השלב המשמעותי ביותר, שהופך את האצות לפריכות ומאריך משמעותית את חיי המדף שלהן. ניתן לייבש אצות במספר אופנים, ביניהם ייבוש בשמש, ייבוש באוויר וקלייה בתנור. תהליך הייבוש נפסק כאשר האצות מגיעות לרמת הלחות והפריכות הרצויה. ברוב המקרים, יחתכו אותן לריבועים או למלבנים נוחים לאחיזה ולאריזה.

בשלב זה ניתן להשאיר את האצות בטעמן הטבעי והנקי, או לתבל אותן באמצעות תוספות שונות. כיום ניתן למצוא אצות בתוספת מלח ים, שומשום או שמן שומשום, צ'ילי, ווסאבי, רוטב טריאקי או רוטב סויה. חובבי החטיפים המתוקים ישמחו לגלות שישנם חטיפי אצות בתוספת תמציות פרי או סוכר קנים, מה שיוצר שילוב טעמים מעניין במיוחד.
 

טבע מכל העולם – חטיפי אצות טעימים ופריכים

ב"טבע מכל העולם" תוכלו למצוא מגוון של מוצרים טבעיים, טעימים ובריאים, ביניהם גם חטיפים העשויים מאצות מיובשות - חטיפי אצות טבעיים ללא תוספות, וחטיפים שמכילים תוספות טעימות. בין היתר מחכים לכם על המדפים חטיפי אצות בתוספת ואסאבי, שמן זית, מלח ים ואפילו תמצית בננה, רובם מתוצרת קוריאה. לא משנה באיזה חטיף אצות תבחרו, הוא יעניק לכם את כל היתרונות התזונתיים שלו, לצד טעם נפלא ופריכות ממכרת. בדיוק מה שאנחנו רוצים שיהיה בחטיף. למידע נוסף צלצלו אלינו 09-9516035
 

למה כדאי לאכול חטיף אצות מיובשות?

אצות הן אחד מחומרי הגלם הנפוצים ביותר במטבחים האסייתיים כבר אלפי שנים. הן חלק בלתי נפרד ממספר עצום של מנות אסייתיות קלאסיות, כמו סושי, סלטים ומרקים. עם עלייתו של המטבח היפאני, ובעיקר של הסושי, לישראל, גם הישראלים נחשפו לטעמן המיוחד של האצות. תוך זמן קצר הם הסתגלו לטעם החדש וללא ספק התאהבו.

בעשורים שחלפו מאז, אצות הפכו לחומר גלם פופולארי לא רק במסעדות אסייתיות שונות, אלא גם במטבח הישראלי הביתי. הודות למטבחי הפיוז'ן, הן החלו להשתלב גם במתכונים שאינם אסייתיים במובהק, בצד מנות טרנדיות מהמזרח הרחוק, כמו ראמן ומרק אגדשי.

לא מפתיע אם כך, שגם חטיף אצות מיובשות התאזרח במהירות בארץ והפך לחלופה בריאה, טבעית וטעימה לחטיפים המוכרים. אלה לרוב מכילים שומנים מזיקים, רמות נתרן גבוהות ותוספים מלאכותיים, כך שרבים שמחו למצוא אופציה מוצלחת יותר להשביע את הרעב בין הארוחות.
 

מה הם היתרונות של חטיף אצות ים?

אצות ים מטבען הן חומר גלם בריא במיוחד, שמומלץ לכל אדם לשלב בתפריט באופן שוטף. צריכתן כחטיף, מאפשרת לעשות זאת ברמה יום יומית, וליהנות מהיתרונות המשמעותיים שלהן:

  • עשירות בחומרים מזינים – אצות מכילות מגוון של ויטמינים כמו ויטמין A, ויטמינים מקבוצה B וויטמין C. בנוסף הן עשירות במינרלים, ביניהם יוד, ברזל, סידן ואבץ וכן בנוגדי חמצון.

  • מהוות מקור טבעי ונגיש של יוד – יוד הוא מינרל חשוב בגוף האדם. הוא נדרש לפעילות התקינה של בלוטת התריס ומשפיע על חילוף החומרים, הפוריות ואפילו על תהליכים סרטניים. אכילת אצות תסייע בשמירה על הכמויות התקינות שלו בגוף.

  • דלות בקלוריות – בניגוד להרבה חטיפים עשירים בשומן ועתירי קלוריות, חטיף אצות מיובשות דל בהן במיוחד ומתאים למי ששומרים על צריכת קלוריות נמוכה.

  • עשירות בסיבים – אצות עשירות בסיבים תזונתיים, שמסייעים לתהליך העיכול ומגבירים את תחושת השובע.

  • בעלות טעם עשיר – לאצות יש את הטעם החמקמק המכונה "אוממי" - עומק טעמים שמשפיע על ההנאה שלנו מהמזון שאנחנו אוכלים. זה קורה לא רק כשמוסיפים אצות לאוכל, אלא גם כאשר מנשנשים אותן כחטיף. כיוון שכך, אין צורך להוסיף להן טעמים מלאכותיים.

  • מתאימות לסוגים שונים של תזונה – אצות הן באופן טבעי נטולות גלוטן ומתאימות לתזונה צמחונית וטבעונית.

מעבר ליתרונות החשובים האלה, חטיפים שעשויים מאצות הם בעלי משקל קל, ונוח לשאת אותם לכל מקום. כך אפשר ליהנות מהם בהפסקה בבית הספר, במהלך יום העבודה, בטיול במכונית או בנסיעה לחו"ל. לרוב החטיפים מגיעים במספר יחידות שארוזות יחד, מה שמאפשר לשמור על הפריכות של האצות לאורך זמן. מחיר כל אריזה תלוי כמובן בכמות האצות שהיא מכילה ובסוג המסוים של החטיף.
 

איך מכינים חטיף אצות ים?

חטיפי אצות מיובשות הם למעשה אצות ים קלויות מסוגים שונים, כמו נורי, וואקמה ודולסה. החטיפים מיוצרים בשיטה פשוטה וטבעית, בעלת מספר שלבים.

את האצות קוצרים בקרבת החוף ולאחר מכן שוטפים ומנקים אותן מחומרים מזהמים, פסולת ומלח. לעיתים הן עוברות חליטה קצרה במים רותחים, על מנת להסיר שאריות מלח ולשפר את מרקמן.

שלב הייבוש הוא השלב המשמעותי ביותר, שהופך את האצות לפריכות ומאריך משמעותית את חיי המדף שלהן. ניתן לייבש אצות במספר אופנים, ביניהם ייבוש בשמש, ייבוש באוויר וקלייה בתנור. תהליך הייבוש נפסק כאשר האצות מגיעות לרמת הלחות והפריכות הרצויה. ברוב המקרים, יחתכו אותן לריבועים או למלבנים נוחים לאחיזה ולאריזה.

בשלב זה ניתן להשאיר את האצות בטעמן הטבעי והנקי, או לתבל אותן באמצעות תוספות שונות. כיום ניתן למצוא אצות בתוספת מלח ים, שומשום או שמן שומשום, צ'ילי, ווסאבי, רוטב טריאקי או רוטב סויה. חובבי החטיפים המתוקים ישמחו לגלות שישנם חטיפי אצות בתוספת תמציות פרי או סוכר קנים, מה שיוצר שילוב טעמים מעניין במיוחד.
 

טבע מכל העולם – חטיפי אצות טעימים ופריכים

ב"טבע מכל העולם" תוכלו למצוא מגוון של מוצרים טבעיים, טעימים ובריאים, ביניהם גם חטיפים העשויים מאצות מיובשות - חטיפי אצות טבעיים ללא תוספות, וחטיפים שמכילים תוספות טעימות. בין היתר מחכים לכם על המדפים חטיפי אצות בתוספת ואסאבי, שמן זית, מלח ים ואפילו תמצית בננה, רובם מתוצרת קוריאה. לא משנה באיזה חטיף אצות תבחרו, הוא יעניק לכם את כל היתרונות התזונתיים שלו, לצד טעם נפלא ופריכות ממכרת. בדיוק מה שאנחנו רוצים שיהיה בחטיף. למידע נוסף צלצלו אלינו 09-9516035
 
יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp