גלידת מוצ'י – הלהיט הקריר של הקיץ
בכל קיץ אנחנו מתבשרים על טרנד חדש בעולם הגלידה – טעמים מיוחדים, תוספות מפתיעות ואופני הגשה לא שגרתיים. בשנים האחרונות היו אלה דווקא גלידות יפניות, שכבשו את לב הישראלים והפכו ללהיט מקומי.
הגלידה היפנית המפורסמת נקראת גלידת מוצ'י (לפעמים נכתב מוצי) והיא למעשה כדור גלידה עטוף בבצק אורז. היא נחשבת לקינוח פופולארי ואהוב במיוחד, ונמכרת ביפן בכמויות עצומות. אפשר למצוא אותה ברשימת הקינוחים במסעדות, בדוכני רחוב בשווקים ובפסטיבלים, ובחנויות גלידה שמתמחות בגלידת מוצ'י בלבד.
ישנן כמה סיבות מרכזיות לכך, שדווקא הגלידה הזו הפכה לפופולארית כל כך בישראל ובמדינות רבות בעולם. בראש ובראשונה, מדובר באופן האכילה שלה – בניגוד לכדורי גלידה רגילים ובזכות מעטפת הבצק, ניתן להחזיק אותה ביד ולאכול אותה כפי שהיא. בנוסף, היא קלה לאחסון ונשמרת לאורך זמן, מכיוון שהיא נמכרת בחנויות כשהיא ארוזה ומוכנה לשליפה מהמקפיא בכל עת. ניתן למצוא אותה בטעמים שונים, בהתאם לטעם הגלידה שהיא מכילה ולטעמו של הבצק.
מה זה בעצם גלידת מוצ'י?
מתברר שהגלידה האהובה מבוססת בכלל על ממתק יפני מסורתי בשם מוצ'י, שעשוי מאותו בצק אורז שעוטף אותה. את הבצק מכינים מקמח אורז דביק, מים וסוכר, ולאחר מכן מאדים אותו. אחרי הקירור, מתקבל בצק רך ונמתח, שעוטפים בו את כדור הגלידה ומכניסים להקפאה. ההכנה דורשת מיומנות, לכן רוב האנשים מעדיפים לקנות את הגלידה מוכנה ולא לנסות להכין אותה בבית.
את בצק האורז ניתן להעשיר בטעמים שונים, מה שמאפשר משחק רחב של שילובי טעמים בינו לבין הגלידה. בין התוספות האפשריות:
פירות – באמצעות תוספת של מיץ פירות או תמציות, לרוב בטעמי מנגו, תות או פטל.
שוקולד – אפשר להוסיף לבצק אבקת קקאו או שוקולד נמס, לטעם שוקולדי עשיר.
קוקוס – הוספה של שבבי קוקוס או חלב קוקוס לבצק תעניק לו גוון טרופי.
שומשום – החיבור בין משחת שומשום לבצק המתוק, תהפוך את טעמו לכזה שמאד מזכיר חלבה.
מאצ'ה – הטעם המריר של התה היפני המפורסם, יאזן את המתיקות של הבצק ושל הגלידה, ויצבע את הציפוי בצבע ירקרק.
גם כשזה מגיע למילוי של הבצק, ישנם אינסוף טעמי גלידה לבחירה. הטעמים הנפוצים ביותר הם מאצ'ה (תה ירוק יפני), תות, קרמל, שוקולד, וניל, מנגו, עוגת גבינה, מקיאטו ועוד.
איך הופכים את הגלידה היפנית לקינוח מושקע?
כאמור, ניתן למצוא בצק מוצ'י במילוי גלידה במסעדות מכל הסוגים והרמות, אפילו ביוקרתיות שבהן. שם כמובן לא יגישו את הגלידה כפי שהיא, אלא יהפכו אותה לקינוח מושקע, עם תוספות שונות. ניתן לשאוב מהקינוחים האלה השראה, ולהגיש את הגלידה באופן דומה גם בבית.
קישוטים – קל להפוך כל מנה פשוטה למרהיבה וחגיגית יותר, באמצעות פיזור קישוטים כמו זרעי שומשום קלויים, שבבי קוקוס או אגוזים קצוצים דק. הדבר ישפר את הנראות שלה, אבל גם יעשיר את הגלידה בטעמים ויוסיף פריכות לכל ביס.
רטבים – אפשר לשדרג את המוצ'י בקלות, באמצעות זילוף של רוטב שוקולד, רוטב פירות סמיך או רוטב קרמל, שיוסיפו לגלידה טעם נהדר ועוד קצת מתיקות.
פירות – לא חייבים להשקיע בהכנות מיוחדות, אפשר פשוט להניח בצד הגלידה כמה פירות טריים ויפים. לדוגמא, אוכמניות, תותים, פלחי מנגו, פרוסות קיווי וכדומה. כך ניתן להפוך בקלות את המנה לצבעונית ומרהיבה, תוך כדי משחק נוסף של טעמים.
גלידת סנדיי – אפשר להכין את הקינוח האמריקאי הפופולארי ולשלב בו מוצ'י. מניחים בתחתית קערה כדור גלידה רגיל, מעליו את גלידת המוצ'י ומוסיפים מעליהן תוספות שונות. אלה יכולות להיות למשל קצפת, דובדבנים מסוכרים, שבבי שוקולד וכדומה.
צלחת קינוחים – כאשר יושבים בחבורה סביב השולחן, ניתן להניח במרכזו צלחת מלאה בגלידות מוצ'י מסוגים שונים. אפשר לפזר עליהן תוספות, להניח מסביב פירות חתוכים ואפילו לקשט בפרחי מאכל צבעוניים.
טבע מכל העולם – גלידה יפנית במבחר טעמים
הקיץ בשיאו ומתחשק לכם חטיף או קינוח קריר ומתוק? אנחנו ממליצים לכם להכיר את הלהיט החדש של המקפיאים, הלא היא
הגלידה היפנית שנקראת מוצ'י . אצלנו בחנות תוכלו למצוא אותה במגוון טעמים אהובים, שיהפכו את היום שלכם להרבה יותר מתוק וטעים: עוגת גבינה, טעם טרופי עם פסיפלורה, תה מאצ'ה, קרמל, שוקולד, מנגו, קוקוס ומקיאטו לחובבי הקפה. הגלידות הנהדרות האלה נמכרות בחנות בלבד, על מנת להבטיח שלא יימסו ויהרסו במהלך המשלוח. זאת הזדמנות נהדרת לבקר אצלנו בהרצליה, להתרשם ממבחר המוצרים הגדול והאיכותי, ועל הדרך להצטייד גם בממתקי מוצ'י קלאסיים, במגוון צורות וטעמים. לפרטים נוספים לגבי המוצרים השונים צלצלו אלינו 09-9516035
גלידת מוצ'י – הלהיט הקריר של הקיץ
בכל קיץ אנחנו מתבשרים על טרנד חדש בעולם הגלידה – טעמים מיוחדים, תוספות מפתיעות ואופני הגשה לא שגרתיים. בשנים האחרונות היו אלה דווקא גלידות יפניות, שכבשו את לב הישראלים והפכו ללהיט מקומי.
הגלידה היפנית המפורסמת נקראת גלידת מוצ'י (לפעמים נכתב מוצי) והיא למעשה כדור גלידה עטוף בבצק אורז. היא נחשבת לקינוח פופולארי ואהוב במיוחד, ונמכרת ביפן בכמויות עצומות. אפשר למצוא אותה ברשימת הקינוחים במסעדות, בדוכני רחוב בשווקים ובפסטיבלים, ובחנויות גלידה שמתמחות בגלידת מוצ'י בלבד.
ישנן כמה סיבות מרכזיות לכך, שדווקא הגלידה הזו הפכה לפופולארית כל כך בישראל ובמדינות רבות בעולם. בראש ובראשונה, מדובר באופן האכילה שלה – בניגוד לכדורי גלידה רגילים ובזכות מעטפת הבצק, ניתן להחזיק אותה ביד ולאכול אותה כפי שהיא. בנוסף, היא קלה לאחסון ונשמרת לאורך זמן, מכיוון שהיא נמכרת בחנויות כשהיא ארוזה ומוכנה לשליפה מהמקפיא בכל עת. ניתן למצוא אותה בטעמים שונים, בהתאם לטעם הגלידה שהיא מכילה ולטעמו של הבצק.
מה זה בעצם גלידת מוצ'י?
מתברר שהגלידה האהובה מבוססת בכלל על ממתק יפני מסורתי בשם מוצ'י, שעשוי מאותו בצק אורז שעוטף אותה. את הבצק מכינים מקמח אורז דביק, מים וסוכר, ולאחר מכן מאדים אותו. אחרי הקירור, מתקבל בצק רך ונמתח, שעוטפים בו את כדור הגלידה ומכניסים להקפאה. ההכנה דורשת מיומנות, לכן רוב האנשים מעדיפים לקנות את הגלידה מוכנה ולא לנסות להכין אותה בבית.
את בצק האורז ניתן להעשיר בטעמים שונים, מה שמאפשר משחק רחב של שילובי טעמים בינו לבין הגלידה. בין התוספות האפשריות:
פירות – באמצעות תוספת של מיץ פירות או תמציות, לרוב בטעמי מנגו, תות או פטל.
שוקולד – אפשר להוסיף לבצק אבקת קקאו או שוקולד נמס, לטעם שוקולדי עשיר.
קוקוס – הוספה של שבבי קוקוס או חלב קוקוס לבצק תעניק לו גוון טרופי.
שומשום – החיבור בין משחת שומשום לבצק המתוק, תהפוך את טעמו לכזה שמאד מזכיר חלבה.
מאצ'ה – הטעם המריר של התה היפני המפורסם, יאזן את המתיקות של הבצק ושל הגלידה, ויצבע את הציפוי בצבע ירקרק.
גם כשזה מגיע למילוי של הבצק, ישנם אינסוף טעמי גלידה לבחירה. הטעמים הנפוצים ביותר הם מאצ'ה (תה ירוק יפני), תות, קרמל, שוקולד, וניל, מנגו, עוגת גבינה, מקיאטו ועוד.
איך הופכים את הגלידה היפנית לקינוח מושקע?
כאמור, ניתן למצוא בצק מוצ'י במילוי גלידה במסעדות מכל הסוגים והרמות, אפילו ביוקרתיות שבהן. שם כמובן לא יגישו את הגלידה כפי שהיא, אלא יהפכו אותה לקינוח מושקע, עם תוספות שונות. ניתן לשאוב מהקינוחים האלה השראה, ולהגיש את הגלידה באופן דומה גם בבית.
קישוטים – קל להפוך כל מנה פשוטה למרהיבה וחגיגית יותר, באמצעות פיזור קישוטים כמו זרעי שומשום קלויים, שבבי קוקוס או אגוזים קצוצים דק. הדבר ישפר את הנראות שלה, אבל גם יעשיר את הגלידה בטעמים ויוסיף פריכות לכל ביס.
רטבים – אפשר לשדרג את המוצ'י בקלות, באמצעות זילוף של רוטב שוקולד, רוטב פירות סמיך או רוטב קרמל, שיוסיפו לגלידה טעם נהדר ועוד קצת מתיקות.
פירות – לא חייבים להשקיע בהכנות מיוחדות, אפשר פשוט להניח בצד הגלידה כמה פירות טריים ויפים. לדוגמא, אוכמניות, תותים, פלחי מנגו, פרוסות קיווי וכדומה. כך ניתן להפוך בקלות את המנה לצבעונית ומרהיבה, תוך כדי משחק נוסף של טעמים.
גלידת סנדיי – אפשר להכין את הקינוח האמריקאי הפופולארי ולשלב בו מוצ'י. מניחים בתחתית קערה כדור גלידה רגיל, מעליו את גלידת המוצ'י ומוסיפים מעליהן תוספות שונות. אלה יכולות להיות למשל קצפת, דובדבנים מסוכרים, שבבי שוקולד וכדומה.
צלחת קינוחים – כאשר יושבים בחבורה סביב השולחן, ניתן להניח במרכזו צלחת מלאה בגלידות מוצ'י מסוגים שונים. אפשר לפזר עליהן תוספות, להניח מסביב פירות חתוכים ואפילו לקשט בפרחי מאכל צבעוניים.
טבע מכל העולם – גלידה יפנית במבחר טעמים
הקיץ בשיאו ומתחשק לכם חטיף או קינוח קריר ומתוק? אנחנו ממליצים לכם להכיר את הלהיט החדש של המקפיאים, הלא היא
הגלידה היפנית שנקראת מוצ'י . אצלנו בחנות תוכלו למצוא אותה במגוון טעמים אהובים, שיהפכו את היום שלכם להרבה יותר מתוק וטעים: עוגת גבינה, טעם טרופי עם פסיפלורה, תה מאצ'ה, קרמל, שוקולד, מנגו, קוקוס ומקיאטו לחובבי הקפה. הגלידות הנהדרות האלה נמכרות בחנות בלבד, על מנת להבטיח שלא יימסו ויהרסו במהלך המשלוח. זאת הזדמנות נהדרת לבקר אצלנו בהרצליה, להתרשם ממבחר המוצרים הגדול והאיכותי, ועל הדרך להצטייד גם בממתקי מוצ'י קלאסיים, במגוון צורות וטעמים. לפרטים נוספים לגבי המוצרים השונים צלצלו אלינו 09-9516035