עולם הקולינריה השתנה פלאים בשנים האחרונות. בעבר, אנשים היו מכינים מאכלים מסורתיים, בהתאם למתכונים של הדורות הקודמים. בנוסף, כדי להיחשף לדברים חדשים, לטעום טעמים ולהריח ריחות שטרם הכירו, אנשים נסעו למקומות שונים בעולם. כיום, במקום לטוס, אפשר פשוט ללחוץ על כפתור ולהגיע לכל מקום. באמצעות המכשיר הקטן שבכף ידך, תוכל למצוא מתכונים בקלות. בנוסף, ניתן לרכוש חומרי הגלם שישמשו אתכם להכנת המאכלים הבינלאומיים האהובים עליכם. אז אם פעם אכלתם מנת נודלס מוקפץ במסעדה סינית ותהיתם איך הם מכינים את זה בצורה כה מושלמת, כדאי שתישארו איתנו.
מוקפץ סיני – מה זה אומר?
טיגון מוקפץ היא טכניקת בישול סינית בה מטגנים את החומרים בכמות קטנה של שמן חם מאוד תוך כדי ערבוב בווק. טכניקה זו מקורה בסין ובמאות האחרונות התפשטה לאזורים אחרים באסיה ובמערב. ישנן וריאציות שונות של מוקפץ:
בשר: ניתן להוסיף עוף, בקר, טופו או שרימפס.
מגוון ירקות: אספרגוס, נבטי שעועית, סלרי, קישואים, כרובית, בצל ועוד.
תוספות: מתכון נודלס עם ירקות הוא פופולרי מאוד. אך, המוקפץ משתלב נהדר גם על אורז.
אגוזים: מלבד העובדה שהם מוסיפים יופי למנה, שקדים וקשיו מוסיפים פריכות וטעם מיוחד.
חריפות: לאנשים אוהבים אוכל חריף, אפשר להפוך את המוקפץ לחריף על ידי הוספת פלפל אדום כתוש ורכיבים נוספים.
מוקפץ ירקות
לפני שניגשים להכנת התבשיל, חשוב להקפיד על שני כללים חשובים:
הכנה מראש – המתכון מתחיל ברגע שמתחילים לבשל. לכן, יש לקצוץ את כל המרכיבים מראש ולהכניס אותם כאשר הווק או המחבת חמים.
זמן בישול – חשוב להקפיד על כך שהירקות לא יתבשלו יתר על המידה. כלומר, הירקות צריכים להתבשל אך להישאר עדיין מעט פריכים.
מתכון למוקפץ ירקות
שימון המחבת או הווק בשמן זית
סדר הירקות – יש להתחיל בבישול בצל, כרישה, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי אשר נותנים את הממד הארומטי של התבשיל. לאחר מכן כדאי להוסיף את הירקות שלוקח להם הכי הרבה זמן להתבשל כמו גזר, פלפל, גבעולים של ירוקים אסיאתיים, קישואים, חצילים, אספרגוס, בייבי תירס משומר, שעועית ירוקה, במיה, כרוב. את הדברים העדינים כמו עלים ירוקים, תרד, נבטי שעועית, בצל ירוק, עשבי תיבול טריים נכניס לתבשיל לקראת סוף הבישול.
רוטב – המרכיבים שישמשו אתכם להכנת הרוטב הם רוטב סויה, שיני שום טחונות, סוכר חום, שמן שומשום, מרק עוף, עמילן תירס. בזמן שהירקות מתבשלים יש לשפוך את הרוטב על הירקות ואז לתת לו להתבשל עד שהוא מסמיך.
תוספות – התבשיל יכול לשמש כמנה עיקרית עם אורז או אטריות למוקפץ.
קישוט: ניתן לקשט את המנה עם בצל ירוק טרי ושומשום קלוי.
נודלס – מתכון
אנשים רבים תוהים איך מכינים נודלס כמו של המסעדות. אז מובן שניתן להכין את האטריות בהכנה עצמית בבית. אך, כיום יש אטריות מוכנות, בטעמים שונים, כמו אטריות מחיטה מלאה, אטריות ביצים ואטריות עם עגבניות. מוצר זה מקצר את התהליך של הכנת נודלס עם ירקות ודברים נוספים. אז אם כבר הוצאתם מתכון לנודלס, כדאי שתכינו את האטריות, מאחר והן צריכות להיות מבושלות לפני הכנסתן לווק. איך מכינים את האטריות?
פותחים את החבילה ומוציאים ממנה את האטריות. שוברים את האטריות ל-2-3 חתיכות כך שניתן יהיה להכניס אותה בקלות לסיר. אם אתם מעוניינים באטריות ארוכות יותר, אין צורך לשבור אותן.
מרתיחים 6 כוסות מים בסיר גדול או במחבת עמוקה ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. כאשר המים מבעבעים, מוסיפים את האטריות עם 1/2 כף שמן ו-1/2 כפית מלח. מרתיחים כ-4-5 דקות ומערבבים מדי פעם עד שהאטריות רכות.
מכבים את הלהבה ומעבירים למסננת. יוצקים 1-2 כוסות מים קרים על האטריות המבושלות ומסננים שוב כדי להסיר עודפים דביקים.
מתכון לנודלס ירקות כבר יש לך, עכשיו נותר רק להזמין את חומרי הגלם האיכותיים ביותר. אצלנו ב"טבע מכל העולם" תוכלו למצוא מגוון רחב של מוצרים מכל רחבי המזרח הרחוק: יפן, סין, הודו, פיליפינים, תאילנד ועוד. החנות שלנו ייחודית מאחר והיא משלבת בין שני עולמות – המזרח הרחוק והמזון הטבעי. כדי לרכוש את המוצרים ניתן להגיע לסניף שלנו או להזמין את המוצרים השונים דרך אתר האינטרנט בהזמנה מהירה ונוחה. אתם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 099516035, ליצור קשר בכתובת אימייל: eran33377@walla.com או צרו קשר
כאן .
עולם הקולינריה השתנה פלאים בשנים האחרונות. בעבר, אנשים היו מכינים מאכלים מסורתיים, בהתאם למתכונים של הדורות הקודמים. בנוסף, כדי להיחשף לדברים חדשים, לטעום טעמים ולהריח ריחות שטרם הכירו, אנשים נסעו למקומות שונים בעולם. כיום, במקום לטוס, אפשר פשוט ללחוץ על כפתור ולהגיע לכל מקום. באמצעות המכשיר הקטן שבכף ידך, תוכל למצוא מתכונים בקלות. בנוסף, ניתן לרכוש חומרי הגלם שישמשו אתכם להכנת המאכלים הבינלאומיים האהובים עליכם. אז אם פעם אכלתם מנת נודלס מוקפץ במסעדה סינית ותהיתם איך הם מכינים את זה בצורה כה מושלמת, כדאי שתישארו איתנו.
מוקפץ סיני – מה זה אומר?
טיגון מוקפץ היא טכניקת בישול סינית בה מטגנים את החומרים בכמות קטנה של שמן חם מאוד תוך כדי ערבוב בווק. טכניקה זו מקורה בסין ובמאות האחרונות התפשטה לאזורים אחרים באסיה ובמערב. ישנן וריאציות שונות של מוקפץ:
בשר: ניתן להוסיף עוף, בקר, טופו או שרימפס.
מגוון ירקות: אספרגוס, נבטי שעועית, סלרי, קישואים, כרובית, בצל ועוד.
תוספות: מתכון נודלס עם ירקות הוא פופולרי מאוד. אך, המוקפץ משתלב נהדר גם על אורז.
אגוזים: מלבד העובדה שהם מוסיפים יופי למנה, שקדים וקשיו מוסיפים פריכות וטעם מיוחד.
חריפות: לאנשים אוהבים אוכל חריף, אפשר להפוך את המוקפץ לחריף על ידי הוספת פלפל אדום כתוש ורכיבים נוספים.
מוקפץ ירקות
לפני שניגשים להכנת התבשיל, חשוב להקפיד על שני כללים חשובים:
הכנה מראש – המתכון מתחיל ברגע שמתחילים לבשל. לכן, יש לקצוץ את כל המרכיבים מראש ולהכניס אותם כאשר הווק או המחבת חמים.
זמן בישול – חשוב להקפיד על כך שהירקות לא יתבשלו יתר על המידה. כלומר, הירקות צריכים להתבשל אך להישאר עדיין מעט פריכים.
מתכון למוקפץ ירקות
שימון המחבת או הווק בשמן זית
סדר הירקות – יש להתחיל בבישול בצל, כרישה, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי אשר נותנים את הממד הארומטי של התבשיל. לאחר מכן כדאי להוסיף את הירקות שלוקח להם הכי הרבה זמן להתבשל כמו גזר, פלפל, גבעולים של ירוקים אסיאתיים, קישואים, חצילים, אספרגוס, בייבי תירס משומר, שעועית ירוקה, במיה, כרוב. את הדברים העדינים כמו עלים ירוקים, תרד, נבטי שעועית, בצל ירוק, עשבי תיבול טריים נכניס לתבשיל לקראת סוף הבישול.
רוטב – המרכיבים שישמשו אתכם להכנת הרוטב הם רוטב סויה, שיני שום טחונות, סוכר חום, שמן שומשום, מרק עוף, עמילן תירס. בזמן שהירקות מתבשלים יש לשפוך את הרוטב על הירקות ואז לתת לו להתבשל עד שהוא מסמיך.
תוספות – התבשיל יכול לשמש כמנה עיקרית עם אורז או אטריות למוקפץ.
קישוט: ניתן לקשט את המנה עם בצל ירוק טרי ושומשום קלוי.
נודלס – מתכון
אנשים רבים תוהים איך מכינים נודלס כמו של המסעדות. אז מובן שניתן להכין את האטריות בהכנה עצמית בבית. אך, כיום יש אטריות מוכנות, בטעמים שונים, כמו אטריות מחיטה מלאה, אטריות ביצים ואטריות עם עגבניות. מוצר זה מקצר את התהליך של הכנת נודלס עם ירקות ודברים נוספים. אז אם כבר הוצאתם מתכון לנודלס, כדאי שתכינו את האטריות, מאחר והן צריכות להיות מבושלות לפני הכנסתן לווק. איך מכינים את האטריות?
פותחים את החבילה ומוציאים ממנה את האטריות. שוברים את האטריות ל-2-3 חתיכות כך שניתן יהיה להכניס אותה בקלות לסיר. אם אתם מעוניינים באטריות ארוכות יותר, אין צורך לשבור אותן.
מרתיחים 6 כוסות מים בסיר גדול או במחבת עמוקה ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. כאשר המים מבעבעים, מוסיפים את האטריות עם 1/2 כף שמן ו-1/2 כפית מלח. מרתיחים כ-4-5 דקות ומערבבים מדי פעם עד שהאטריות רכות.
מכבים את הלהבה ומעבירים למסננת. יוצקים 1-2 כוסות מים קרים על האטריות המבושלות ומסננים שוב כדי להסיר עודפים דביקים.
מתכון לנודלס ירקות כבר יש לך, עכשיו נותר רק להזמין את חומרי הגלם האיכותיים ביותר. אצלנו ב"טבע מכל העולם" תוכלו למצוא מגוון רחב של מוצרים מכל רחבי המזרח הרחוק: יפן, סין, הודו, פיליפינים, תאילנד ועוד. החנות שלנו ייחודית מאחר והיא משלבת בין שני עולמות – המזרח הרחוק והמזון הטבעי. כדי לרכוש את המוצרים ניתן להגיע לסניף שלנו או להזמין את המוצרים השונים דרך אתר האינטרנט בהזמנה מהירה ונוחה. אתם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 099516035, ליצור קשר בכתובת אימייל: eran33377@walla.com או צרו קשר
כאן .