ראשי    אודות      תקנון      מעקב הזמנות      צור קשר משלוחים חינם בקנייה מעל 299 ₪
לייעוץ חינם והזמנות חייגו:
09-9516035
ודאי לא פעם נתקלתם במתכונים של מאכלים אשר מקורם בדרום מזרח אסיה, בהם הופיעו מרכיבים שונים, אשר בדרך כלל לא אופייניים לחומרי הגלם של המטבח הישראלי. מרכיבים אלו, מגרים את חוש הטעם והריח וחושפים את הצרכן הישראלי לטעמים חדשים שטרם הכיר. אם עברת ליד מסעדה תאילנדית והרחת ריח מעניין ושונה באוויר, כנראה שהסיבה לכך הייתה רוטב דגים, אשר מהווה את אחד המרכיבים החשובים והנחשבים ביותר במטבח האסייתי. 

רוטב דגים תאילנדי – מה זה אומר? 
רוטב מי דגים הוא אחד המרכיבים הבסיסיים בבישול התאילנדי בפרט ובמטבח האסייתי בכלל. למרות השימוש הנרחב והזהות העיקרית שלו עם המטבח האסייתי, מאמינים שרוטב דגים שייך לתקופת היוונים העתיקים שדגו לאורך הים השחור. יש לו צבע חום אדמדם זהוב עשיר ושקוף ונוהגים להוסיף אותו כמעט לכל המנות התאילנדיות. אם תבקרו בתאילנד, כנראה שתיתקלו בו על שולחנות המסעדות, שם הוא מתווסף לארוחות בדרך כלל באותו אופן שבו אמריקאים היו משתמשים במלח ופלפל או איטלקים בפרמז'ן. חשוב לא להפריז בשימוש מאחר והוא מלוח מאוד. טיפה או שתיים של הרוטב, כמו תבלין, מסייעות להגביר מעט את הטעמים.

איך מכינים רוטב דגים? 
רוטב דגים מומלץ ואיכותי עשוי מתערובת של דגים ומלח שתססה עד שנתיים. באופן מסורתי, דגים שמנים כמו אנשובי מונחים בחבית עם מלח אשר מסייע לחלץ את הנוזל. לעתים קרובות משתמשים באנשובי, אם כי חלק מהרטבים לדגים עשויים גם משרימפס, קריל או מקרל. המרכיבים הבסיסיים של רוטב דגים טוב הם דגים, מים ומלח. לפעמים מוסיפים סוכרים כמו קרמל, או אורז קלוי, אבל זה לא הכרחי.

למה משמש רוטב דגים? 
רוטב דגים הוא אחד מאותם מרכיבים שעלולים להיראות מעט מפחידים, במיוחד כאשר מריחים את הריח הראשון והחזק של הרוטב עם פתיחת הבקבוק. אך, אל תתנו לריח להרתיע אתכם, כי למעשה מדובר בדג מותסס וזהו ריחו. רוטב הדגים מעניק את טעמו העשיר והדומיננטי למנות רבות, כולל פאד תאי, סלט פפאיה ירוקה ומוקפצים שונים. לעתים קרובות הוא משמש גם כמרינדה לדגים ובשר, בשל אלמנט אומאמי מלוח וטעם קל של פירות ים. בין היתר, הוא יכול להשתלב נהדר עם מיץ ליים ומרכיבים אחרים, אשר מסייעים באיזון הטעם והארומה. אי אפשר שלא להרגיש בדומיננטיות של הרוטב ולזהות את טעמו בתוך המנה. לכן, כאשר נוהגים להשתמש בו באופן קבוע, לומדים איך לאזן את הטעם וליצור את המינון הנכון בתוך התבשיל. למשל, מנות עם רוטב דגים ישולבו עם מרכיב חמוץ ומתוק, כדי לאזן את הטעם. 

כדי להעניק את הטעמים הטובים ביותר לתבשיל שלך כדאי לבחור ברוטב דגים איכותי. רטבי הדגים נעים במחיר ובאיכות, בהתאם לזמן התסיסה שלהם ועד כמה הם טהורים, כלומר רטבי דגים עם פחות תוספת סוכר בפרט ופחות תוספים בכלל. אז, אם מצאת מתכון נהדר וחסרים לך מרכיבים כדי להפוך אותו למושלם, הגעת למקום הנכון. אצלנו ב"טבע מכל העולם" תוכלו למצוא מגוון רחב של מוצרים וחומרי גלם איכותיים מכל רחבי המזרח הרחוק: יפן, סין, הודו, פיליפינים, תאילנד ועוד. החנות שלנו ייחודית מאחר והיא משלבת בין שני עולמות – המזרח הרחוק והמזון הטבעי. כדי לרכוש את המוצרים ניתן להגיע לסניף שלנו או להזמין את המוצרים השונים דרך אתר האינטרנט בהזמנה מהירה ונוחה במחיר משתלם לכל כיס. אתם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 099516035, ליצור קשר בכתובת אימייל: eran33377@walla.com או צרו קשר כאן.
ודאי לא פעם נתקלתם במתכונים של מאכלים אשר מקורם בדרום מזרח אסיה, בהם הופיעו מרכיבים שונים, אשר בדרך כלל לא אופייניים לחומרי הגלם של המטבח הישראלי. מרכיבים אלו, מגרים את חוש הטעם והריח וחושפים את הצרכן הישראלי לטעמים חדשים שטרם הכיר. אם עברת ליד מסעדה תאילנדית והרחת ריח מעניין ושונה באוויר, כנראה שהסיבה לכך הייתה רוטב דגים, אשר מהווה את אחד המרכיבים החשובים והנחשבים ביותר במטבח האסייתי. 

רוטב דגים תאילנדי – מה זה אומר? 
רוטב מי דגים הוא אחד המרכיבים הבסיסיים בבישול התאילנדי בפרט ובמטבח האסייתי בכלל. למרות השימוש הנרחב והזהות העיקרית שלו עם המטבח האסייתי, מאמינים שרוטב דגים שייך לתקופת היוונים העתיקים שדגו לאורך הים השחור. יש לו צבע חום אדמדם זהוב עשיר ושקוף ונוהגים להוסיף אותו כמעט לכל המנות התאילנדיות. אם תבקרו בתאילנד, כנראה שתיתקלו בו על שולחנות המסעדות, שם הוא מתווסף לארוחות בדרך כלל באותו אופן שבו אמריקאים היו משתמשים במלח ופלפל או איטלקים בפרמז'ן. חשוב לא להפריז בשימוש מאחר והוא מלוח מאוד. טיפה או שתיים של הרוטב, כמו תבלין, מסייעות להגביר מעט את הטעמים.

איך מכינים רוטב דגים? 
רוטב דגים מומלץ ואיכותי עשוי מתערובת של דגים ומלח שתססה עד שנתיים. באופן מסורתי, דגים שמנים כמו אנשובי מונחים בחבית עם מלח אשר מסייע לחלץ את הנוזל. לעתים קרובות משתמשים באנשובי, אם כי חלק מהרטבים לדגים עשויים גם משרימפס, קריל או מקרל. המרכיבים הבסיסיים של רוטב דגים טוב הם דגים, מים ומלח. לפעמים מוסיפים סוכרים כמו קרמל, או אורז קלוי, אבל זה לא הכרחי.

למה משמש רוטב דגים? 
רוטב דגים הוא אחד מאותם מרכיבים שעלולים להיראות מעט מפחידים, במיוחד כאשר מריחים את הריח הראשון והחזק של הרוטב עם פתיחת הבקבוק. אך, אל תתנו לריח להרתיע אתכם, כי למעשה מדובר בדג מותסס וזהו ריחו. רוטב הדגים מעניק את טעמו העשיר והדומיננטי למנות רבות, כולל פאד תאי, סלט פפאיה ירוקה ומוקפצים שונים. לעתים קרובות הוא משמש גם כמרינדה לדגים ובשר, בשל אלמנט אומאמי מלוח וטעם קל של פירות ים. בין היתר, הוא יכול להשתלב נהדר עם מיץ ליים ומרכיבים אחרים, אשר מסייעים באיזון הטעם והארומה. אי אפשר שלא להרגיש בדומיננטיות של הרוטב ולזהות את טעמו בתוך המנה. לכן, כאשר נוהגים להשתמש בו באופן קבוע, לומדים איך לאזן את הטעם וליצור את המינון הנכון בתוך התבשיל. למשל, מנות עם רוטב דגים ישולבו עם מרכיב חמוץ ומתוק, כדי לאזן את הטעם. 

כדי להעניק את הטעמים הטובים ביותר לתבשיל שלך כדאי לבחור ברוטב דגים איכותי. רטבי הדגים נעים במחיר ובאיכות, בהתאם לזמן התסיסה שלהם ועד כמה הם טהורים, כלומר רטבי דגים עם פחות תוספת סוכר בפרט ופחות תוספים בכלל. אז, אם מצאת מתכון נהדר וחסרים לך מרכיבים כדי להפוך אותו למושלם, הגעת למקום הנכון. אצלנו ב"טבע מכל העולם" תוכלו למצוא מגוון רחב של מוצרים וחומרי גלם איכותיים מכל רחבי המזרח הרחוק: יפן, סין, הודו, פיליפינים, תאילנד ועוד. החנות שלנו ייחודית מאחר והיא משלבת בין שני עולמות – המזרח הרחוק והמזון הטבעי. כדי לרכוש את המוצרים ניתן להגיע לסניף שלנו או להזמין את המוצרים השונים דרך אתר האינטרנט בהזמנה מהירה ונוחה במחיר משתלם לכל כיס. אתם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 099516035, ליצור קשר בכתובת אימייל: eran33377@walla.com או צרו קשר כאן.
יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp