אם אתם מחפשים תוספת נהדרת לקינוח, שייק, סלט או אפילו לכוס התה שלכם, טפיוקה יכולה להיות פתרון נהדר. מאחר והטפיוקה היא ללא גלוטן, היא יכולה אפילו לשמש כבסיס קינוח כשר לחג הפסח. אז אם עדיין לא גיליתם את חומר הגלם המיוחד, בואו לקרוא עליו קצת.
פניני טפיוקה
פניני טפיוקה, הידועים גם בשם כדורי טפיוקה או בובה, הם כדורים שקופים אכילים המופקים מטפיוקה, עמילן העשוי מקמח נטול גלוטן המגיע מצמח שורש הקסאווה. על ידי הוספת מרכיבים שונים, כמו מים, סוכר או סוג אחר של ממתיק כמו דבש, ניתן לגרום לפניני הטפיוקה להשתנות בצבע ובמרקם. לעתים קרובות נעשה שימוש בצבע מאכל שחור או סוכר חום בתהליך, זאת כדי להשיג את הצבע השחור המוכר. מבחינת הגודל, קוטר פניני העמילן בדרך כלל חמישה עד עשרה מילימטרים. חשוב לומר כי למרות המרקם הג'לטיני, לא נעשה שימוש בג'לטין בתהליך הכנת פניני טפיוקה. המרקם הלעיס הוא כתוצאה מהאחוז הגבוה של העמילן המצוי בפניני הטפיוקה. היעדר הג'לטין הופך את המוצר לידידותי לטבעוניים.
איך להכין פניני טפיוקה?
אז לאחר ההקדמה, ניגש לעיקר: איך מכינים פניני טפיוקה? ניתן לקנות אריזות מוכנות או להכין את הפנינים מקמח עמילן טפיוקה. כעת נלמד על האפשרות השנייה:
- רכיבים: 100 גרם עמילן טפיוקה, 50 גרם סוכר חום, 80 מ"ל מים
- אופן ההכנה:
- מרתיחים 60 מ"ל מים ומוסיפים 30 גרם סוכר חום.
- לאחר שהסוכר נטמע היטב והמים מבעבעים, מכבים את האש. מוסיפים מחצית מעמילן הטפיוקה ומערבבים היטב.
- כשהתערובת עדיין חמה, מוסיפים לאט את יתרת קמח העמילן ומערבבים היטב. אמור להיווצר בצק מעט דביק. הניחו לתערובת להתקרר.
- יש ללוש את הבצק על משטח ישר. מפזרים מעט מהקמח ומרדדים את התערובת לעובי של כ-1-1.5 ס"מ. בעזרת סכין חותכים ריבועים בגודל 1.5 ס"מ על 1.5 ס"מ.
- מגלגלים ביד לכדורים קטנים. מכסים במעט עמילן טפיוקה יבש כדי למנוע מהכדורים להידבק.
- זמן בישול: מרתיחים 8 כוסות מים ומוסיפים את פניני הטפיוקה לבישול של כ-6-8 דקות על אש בינונית גבוהה. מעבירים לאש נמוכה ומניחים לפנינים להתבשל עוד 5-10 דקות. ברגע שהפנינים מתחילות לצוף על פני המים, יש להוציא אותן.
- המתקה: ניתן להוסיף את הטפיוקה לקינוחים, לתה ולמאכלים שונים. יש להשרות את הפנינים בקרח למשך דקה. בסיר אחר הרתיחו 20 מ"ל מים ו-20 גרם סוכר חום למשך 5 דקות וצמצמו לסירופ. הכניסו את הפנינים לסירופ על אש נמוכה כ-6-8 דקות תוך כדי ערבוב.
מתכון פניני טפיוקה גדולות
במתכון הקודם למדנו איך מכינים וגם איך מבשלים פניני טפיוקה סטנדרטיים. כעת, נלמד איך לבשל טפיוקה גדולים. ישנם כדורי טפיוקה גדולים אשר מגיעים בשקית מוכנה.
איך מבשלים טפיוקה – כדורים גדולים?
- בישול ראשוני – מניחים 8 כוסות מים בסיר גדול עם מכסה. מחכים שהמים ירתחו ומוסיפים את פניני הטפיוקה. נותנים למים בסיר לבעבע ומיד מנמיכים את האש כדי לתת להם להתבשל בעדינות במשך 5 דקות, מערבבים אותם פעם או פעמיים כדי למנוע מהפנינים להידבק לתחתית הסיר.
- השריה – מכבים את האש ומכסים את המכסה ומשרים למשך 8-12 שעות. מסננים ושוטפים את הפנינים כדי להיפטר מעודפי העמילן.
- בישול לאחר השריה – מוזגים לסיר 8 כוסות מים ומוסיפים את הפנינים המבושלות. מדליקים את האש לבינונית ומחזירים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מכסים ומנמיכים את האש למשך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים כ-15-20 דקות.
- לאחר הבישול –הפנינים אמורות להיות שקופות ורכות. מסננים ושוטפים את הפנינים עם מים.
אז אם גם אתם רוצים להוסיף את הטפיוקה לתפריט שלכם ולהתנסות בהכנתם, הגעתם למקום הנכון. מתכונים כבר יש לכם, עכשיו הגיע הזמן לקנות את המצרכים. אצלנו ב"טבע מכל העולם" תוכלו למצוא מגוון רחב של מוצרים מכל רחבי המזרח הרחוק: יפן, סין, הודו, פיליפינים, תאילנד ועוד. החנות שלנו ייחודית מאחר והיא משלבת בין שני עולמות – המזרח הרחוק והמזון הטבעי. כדי לרכוש את המוצרים ניתן להגיע לסניף שלנו או להזמין את המוצרים השונים דרך אתר האינטרנט בהזמנה מהירה ונוחה. אתם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 099516035, ליצור קשר בכתובת אימייל: eran33377@walla.com או צרו קשר
כאן.