ראשי    אודות      תקנון      מעקב הזמנות      צור קשר משלוחים חינם בקנייה מעל 299 ₪
לייעוץ חינם והזמנות חייגו:
09-9516035
פטריות שיטאקי, אודון, קארי ועוד אלמנטים נוספים מרכיבים את המטבח היפני העשיר. אין צורך לנסוע ליפן בשביל לטעום את הטעמים של המטבח המיוחד הזה. בואו נלמד על אחד המרכיבים היותר מעניינים במטבח היפני – אטריות אודון. אודון הן אטריות יפניות העשויות מקמח חיטה, מים ומלח. הן יכולות להיות שטוחות או מעוגלות. מדובר באטריות טריות, רכות ועסיסיות. בשל טעמן הנייטרלי, הן יכולות לספוג מרכיבים בעלי טעם חזק. 

איך מגישים אטריות אודון? 
אטריות אודון מוגשות בדרך כלל כמרק אטריות במרק חם, אך ניתן להגיש אותן גם קרות. מנות האודון הפופולריות יותר הן:
  1. מרק אודון (kake udon) : מנת אודון בסיסית, המוגשת במרק חם המכסה את האטריות. אין לו תוספות ולרוב מקשטים אותו בבצל ירוק בלבד.
  2. קארי אודון (Curry udon) : אטריות אודון המוגשות בקערת קארי יפני. זוהי מנה פופולרית לאכילה בחורף מכיוון שהיא מחממת מאוד. מכיוון שאכילת אודון קארי יכולה להיות מלכלכת, חלק מהמסעדות אף מציעות סינרים חד פעמיים. 
  3. יקי אודון (Yaki udon) : יאקי אודון הוא מאכל יפני מפורסם המורכב מאטריות אודון, פטריות ועוד מגוון רחב של ירקות פרוסים, בשר או פירות ים שכולם מגוון מרכיבים שכולם מטוגנים תוך זמן קצר ומכוסים ברוטב עשיר על בסיס סויה. 
אטריות אודון – מתכון 
אם תיאור המנות הטעימות עורר את התאבון שלכם, ודאי תרצו לדעת איך מכינים אטריות אודון. התשובה לשאלה זאת נמצאת ממש כאן. 

מתכון אטריות אודון – תהליך ההכנה: 
  1. בקערה גדולה או בכוס מדידה, מערבבים מים ומלח יחד עד להמסה.
  2. על משטח עבודה נקי עורמים את הקמח לתלולית שבמרכזה גומה. מוסיפים מים באיטיות למרכז הגומה, מעבדים אותם לתוך הקמח בידיים ליצירת בצק נוקשה. ייתכן שלא תשתמשו בכל המים, או שתזדקקו למעט יותר. קמחים בעלי חלבון גבוה יותר, כמו קמח לחם, ידרשו יותר מים.
  3. נותנים לבצק לנוח 10 דקות. 
  4. יש ללוש את הבצק כ-5 דקות. אם אתם מתקשים ללוש, ניתן להעביר את הבצק לשקית ניילון עמידה לסגירה חוזרת, ולהשאיר רווח ליציאת אוויר.
  5. מכסים את הבצק במגבת מטבח נקייה ולחה ונותנים לו לנוח כ-2-8 שעות, תלוי בטמפרטורת המטבח. ניתן להיצמד להוראה: יותר זמן בחדר קר, פחות זמן בחדר חם.
  6. יש לפזר קמח על משטח עבודה נקי ולהשתמש במערוך כדי לרדד את הבצק למלבן או להשתמש במכונת פסטה.
  7. הנח את המלבן ושים לב כי הקצה הקצר שלו פונה אליך. מפדרים את הבצק בעמילן ומקפלים, בסגנון אקורדיון, לרבעים. צריך להיות מספיק מרווח בין הקיפולים.
  8. השתמשו בסכין מטבח חדה כדי לחתוך בצק מקופל לאטריות.
  9. מרתיחים מים, ללא מלח, בסיר גדול. מוסיפים אטריות בהדרגה, כדי שהמים ימשיכו לרתוח. מבשלים עד שהאטריות רכות מעט יותר מאל דנטה. מסננים ושוטפים תחת מים זורמים קרים, שומרים את האטריות בנפרד על ידי ניעור המסננת. 

אם אתם מעוניינים להכין את אחת ממנות הדגל המשלבות בתוכה את אטריות האודון, הגעתם למקום הנכון. אצלנו ב"טבע מכל העולם" תוכלו למצוא מגוון רחב של מוצרים מכל רחבי המזרח הרחוק: יפן, סין, הודו, פיליפינים, תאילנד ועוד. החנות שלנו ייחודית מאחר והיא משלבת בין שני עולמות – המזרח הרחוק והמזון הטבעי. כדי לרכוש את המוצרים ניתן להגיע לסניף שלנו או להזמין את המוצרים השונים דרך אתר האינטרנט בהזמנה מהירה ונוחה. אתם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 099516035, לפרטים ומידע נוסף ניתן ליצור קשר דרך כתובת אימייל: eran33377@walla.com או כאן.
פטריות שיטאקי, אודון, קארי ועוד אלמנטים נוספים מרכיבים את המטבח היפני העשיר. אין צורך לנסוע ליפן בשביל לטעום את הטעמים של המטבח המיוחד הזה. בואו נלמד על אחד המרכיבים היותר מעניינים במטבח היפני – אטריות אודון. אודון הן אטריות יפניות העשויות מקמח חיטה, מים ומלח. הן יכולות להיות שטוחות או מעוגלות. מדובר באטריות טריות, רכות ועסיסיות. בשל טעמן הנייטרלי, הן יכולות לספוג מרכיבים בעלי טעם חזק. 

איך מגישים אטריות אודון? 
אטריות אודון מוגשות בדרך כלל כמרק אטריות במרק חם, אך ניתן להגיש אותן גם קרות. מנות האודון הפופולריות יותר הן:
  1. מרק אודון (kake udon) : מנת אודון בסיסית, המוגשת במרק חם המכסה את האטריות. אין לו תוספות ולרוב מקשטים אותו בבצל ירוק בלבד.
  2. קארי אודון (Curry udon) : אטריות אודון המוגשות בקערת קארי יפני. זוהי מנה פופולרית לאכילה בחורף מכיוון שהיא מחממת מאוד. מכיוון שאכילת אודון קארי יכולה להיות מלכלכת, חלק מהמסעדות אף מציעות סינרים חד פעמיים. 
  3. יקי אודון (Yaki udon) : יאקי אודון הוא מאכל יפני מפורסם המורכב מאטריות אודון, פטריות ועוד מגוון רחב של ירקות פרוסים, בשר או פירות ים שכולם מגוון מרכיבים שכולם מטוגנים תוך זמן קצר ומכוסים ברוטב עשיר על בסיס סויה. 
אטריות אודון – מתכון 
אם תיאור המנות הטעימות עורר את התאבון שלכם, ודאי תרצו לדעת איך מכינים אטריות אודון. התשובה לשאלה זאת נמצאת ממש כאן. 

מתכון אטריות אודון – תהליך ההכנה: 
  1. בקערה גדולה או בכוס מדידה, מערבבים מים ומלח יחד עד להמסה.
  2. על משטח עבודה נקי עורמים את הקמח לתלולית שבמרכזה גומה. מוסיפים מים באיטיות למרכז הגומה, מעבדים אותם לתוך הקמח בידיים ליצירת בצק נוקשה. ייתכן שלא תשתמשו בכל המים, או שתזדקקו למעט יותר. קמחים בעלי חלבון גבוה יותר, כמו קמח לחם, ידרשו יותר מים.
  3. נותנים לבצק לנוח 10 דקות. 
  4. יש ללוש את הבצק כ-5 דקות. אם אתם מתקשים ללוש, ניתן להעביר את הבצק לשקית ניילון עמידה לסגירה חוזרת, ולהשאיר רווח ליציאת אוויר.
  5. מכסים את הבצק במגבת מטבח נקייה ולחה ונותנים לו לנוח כ-2-8 שעות, תלוי בטמפרטורת המטבח. ניתן להיצמד להוראה: יותר זמן בחדר קר, פחות זמן בחדר חם.
  6. יש לפזר קמח על משטח עבודה נקי ולהשתמש במערוך כדי לרדד את הבצק למלבן או להשתמש במכונת פסטה.
  7. הנח את המלבן ושים לב כי הקצה הקצר שלו פונה אליך. מפדרים את הבצק בעמילן ומקפלים, בסגנון אקורדיון, לרבעים. צריך להיות מספיק מרווח בין הקיפולים.
  8. השתמשו בסכין מטבח חדה כדי לחתוך בצק מקופל לאטריות.
  9. מרתיחים מים, ללא מלח, בסיר גדול. מוסיפים אטריות בהדרגה, כדי שהמים ימשיכו לרתוח. מבשלים עד שהאטריות רכות מעט יותר מאל דנטה. מסננים ושוטפים תחת מים זורמים קרים, שומרים את האטריות בנפרד על ידי ניעור המסננת. 

אם אתם מעוניינים להכין את אחת ממנות הדגל המשלבות בתוכה את אטריות האודון, הגעתם למקום הנכון. אצלנו ב"טבע מכל העולם" תוכלו למצוא מגוון רחב של מוצרים מכל רחבי המזרח הרחוק: יפן, סין, הודו, פיליפינים, תאילנד ועוד. החנות שלנו ייחודית מאחר והיא משלבת בין שני עולמות – המזרח הרחוק והמזון הטבעי. כדי לרכוש את המוצרים ניתן להגיע לסניף שלנו או להזמין את המוצרים השונים דרך אתר האינטרנט בהזמנה מהירה ונוחה. אתם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 099516035, לפרטים ומידע נוסף ניתן ליצור קשר דרך כתובת אימייל: eran33377@walla.com או כאן.
יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp