מוצרים להכנת סושי - כל מה שצריך כדי להכין סושי בבית
גרסאות שונות של סושי קיימות בסין וביפן כבר מאות שנים, אך רק בסוף שנות הששים הוא החל לצבור פופולאריות בקליפורניה וברחבי ארה"ב ומשם נפוץ בשאר המדינות. כיום, ניתן למצוא מסעדות וסושיות כמעט בכל מקום בעולם והסושי הפך להיות מהמזונות האהובים ביותר וחלק בלתי נפרד מהקולינריה העולמית. בתרבות הרשתות החברתיות בהן כל מזון לא רק נאכל אלא גם מצולם, קרנו של הסושי עלתה אפילו יותר בשל האסתטיות והפוטוגניות שלו.
אבל עם כל האהבה שלנו לסושי, הוא עדיין מזון יקר למדי כשאנחנו מזמינים אותו הביתה או אוכלים אותן במסעדה יפנית. סושי תוצרת בית הוא זול בהרבה מאשר במסעדה. למרות שזה נראה מסובך, סושי זה ממש קל ומהנה להכנה בבית. מומלץ מאוד להשתמש בחומרי גלם איכותיים וכך אתם גם יכולים לבחור את המרכיבים האהובים עליכם. ייתכן ובפעמים הראשונות הסושי לא יהיה ברמה של מסעדת שף יפנית, אבל עם הזמן תלמדו כיצד להכין סושי ביתי ברמה גבוהה מאוד ובעלות נמוכה.
מה צריך כדי להכין סושי בבית?
יש מספר מרכיבים בסיסיים שאותם צריך לרכוש על מנת להתחיל להכין סושי, מרבית המרכיבים נשמרים לתקופה ארוכה ותוכלו לחזור ולהשתמש בהם שוב ושוב.
איזה אביזרים להכנת סושי חשוב שיהיה בבית?
אפשר להכין סוגים שונים של סושי גם ללא מחצלת וסכין, אך להכנת מאקי כדאי להיעזר במחצלת וסכין חד.
- מחצלת לסושי - המחצלת עוזרת לגלגל את הסושי בקלות ולהדקו כך שכל המרכיבים ייצמדו אחד לשני וצורתו העגולה של הסושי תישמר מוקפדת גם לאחר חיתוכו.
- סכין חד – חשוב שיהיה במטבח סכין חד על מנת שתוכלו לחתוך את הרול בקלות ובצורה מדויקת.
- ניילון נצמד – עוזר בהידוק הסושי.
איזה מוצרים להכנת סושי חייבים להיות במטבח שלכם?
- אורז לסושי - אורז לסושי הוא אורז בעל גרגרים קצרים ועגולים. האורז עשיר מאוד בעמילן ולפיכך הינו גם דביק יותר לאחר הבישול ונותן את הטעם האופייני של הסושי.
- חומץ אורז – זהו מרכיב חשוב מאוד במטבח היפני ומשמש מנות רבות. כאשר מכינים סושי מוסיפים לו את החומץ בכמות קטנה.
- אצות נורי - אצות ים הן חלק מרכזי וחשוב במטבח היפני. אצות הנורי משמשות להכנת סושי וכתוספת למרקים (כמו ראמן) ולתבשילי אטריות. השימוש השכיח ביותר בעולם לדפי אצות נורי הוא כמעטפת לגלילי הסושי.
- מירין – מירין הוא ליקר אורז בעל טעם מתקתק המכיל אחוז נמוך מאוד של אלכוהול. בשל הטעם הדומיננטי נהוג להוסיף אותו בכמות קטנה לסושי.
תוספות חשובות וגם רטבים לסושי
- סושי רטבים – רוטב סויה משמש בכל המטבחים במזרח הרחוק והוא בן לוויה מעולה למוקפצים, סלטים, בשרים ועוד. נהוג לטבול את הסושי המוכן בקערית רוטב סויה שמוסיף עוד טעם ייחודי.
- מיונז יפני – זאת הגרסה היפנית למיונז. הצבע של מיונז זה הינו צהוב ולא לבן. (בגלל כמות גדולה של חלמון ביצים) המיונז הוא מתוק וסמיך יותר וגם מכיל חומץ תפוחים.
- ואסאבי – ממרח חזרת חריפה בצבע ירקרק.
- גארי – ג'ינג'ר כבוש הנהוג לאכול בין מנות סושי שונות.
מצרכים להכנת סושי
יש אינסוף קומבינציות ואפשרויות של מצרכים להכנת סושי בבית וזאת היא רק רשימה חלקית, אתם יכולים להוסיף מצרכים לסושי כיד הדמיון הטובה עליכם.
- דגים - טונה, סלמון, מקרל ועוד אפשרויות רבות ומגוונות.
- פירות ים – שרימפס, דיונון, תמנון, חסילונים, קיפודי ים ועוד.
- ירקות ופירות – אבוקדו, גזר, מלפפון, בצל ירוק, עירית, בטטה, אספרגוס, קנפיו (דלעת יפנית), אושינקו (צנון יפני), מנגו ועוד.
- ביצה – חביתה מתקתקה הנקראת טמאגו.
- טופו
- נאטו - פולי סויה משומרים
- טוביקו – ביצי דג
- דאיקון – צנון כבוש
"טבע מן העולם" היא חנות ייחודית המשלבת בין שני עולמות – המזרח הרחוק והמזון הטבעי. בחנות ניתן למצוא מגוון עצום של סוגי מזון מכל רחבי המזרח הרחוק – יפן, סין, הודו, פיליפינים תאילנד ועוד. אצלנו תמצאו כל מה צריך כדי להכין סושי וכמובן גם רטבים של סושי.
אם אתם מעוניינים לקבל אינפורמציה נוספת על מה צריך להכנת סושי, אתם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 099516035, בכתובת אימייל: eran33377@walla.com או צרו קשר כאן.