הלימון הפרסי הוא למעשה סוג של לימון ננסי מיובש. פרי הלימון המיובש מזן קטן וארומטי המזוהה ומשמש במטבח הפרסי לחליטות, מרקים, רטבים, בשרים ועוד. ללימון טעם חמצמץ ולימוני מיוחד.
ההבדל בין הלימון הפרסי הלבן והשחור הוא בשיטת הייבוש שלהם.
לימון פרסי לבן - מיובש באוויר החופשי ובתנורי חימום,
לימון פרסי שחור - מיובש בסירי חימום בתהליך איטי הדומה הדומה ליצירת פחמים.
הלימון הפרסי משמש במטבח למרקים, קדירות ועוד.
הלימון מכיל ויטמין C בכמות גדולה גם כשהוא יבש (בקליפה)