צנון כבוש שמקורו במטבח היפני. טקואן הוא צנון יפני (דאיקון) שעובר תהליך של ייבוש בשמש; כבישה במלח, סוכר ומיני תבלינים נוספים; ולבסוף התססה. כתוצאה מתהליך השימור מקבל הטקואן צבע צהבהב, והוא נמכר ארוז בוואקום עם מעט מנוזלי הכבישה שלו. לפני שאוכלים את הטקואן יש לשטוף אותו במים ולחתוך אותו לפרוסות דקות או לרצועות. באופן מסורתי נוהגים לאכול טקואן כתוספת לאורז, או מנות מבושלות אחרות, ולעתים משלבים אותו בהכנת מיני גלילי סושי שונים. טקואן מצטיין בטעם מתוק-מלוח ויש לו ריח אופייני לירקות כבושים-מותססים.