כפיר ליים הוא עץ ממשפחת ההדרים שחלקיו השונים הם חומרי גלם חשובים במטבח התאילנדי. קליפת הפרי, בדומה לקליפות פירות נוספים ממשפחת ההדרים, היא מרכיב חשוב בבישול; בעלים עושים שימוש נרחב במבחר מנות ומאכלים; ודווקא בבשר ובמיץ הפירות כמעט ולא משתמשים. העלים, שלמים או קרועים, משמשים כתבלין שמוסיפים למרקים ולתבשילי קארי (בדומה לאופן בו משתמשים בעלי דפנה במערב). כשהם חתוכים לרצועות דקיקות משתמשים בהם כתוספת לסלטים או כעיטור לתבשילים. לעלי קפיר ליים ניחוח לימוני מיוחד ולא ניתן להמיר אותם בעלים של ליים או לימון. מאחר שלא ניתן לגדל עצי קפיר ליים בארץ (מסיבות של מזיקים ומחלות), התחליף הוא עלים יבשים. אם רוצים להשתמש בהם כחלק ממרק פשוט מוסיפים אותם כמו שהם (בכמות גדולה יותר מזו שנדרשת במתכון לעלים טריים). אם מעוניינים להשתמש ברצועות דקיקות יש להשרות את העלים במים חמימים, עד שהם הופכים רכים, להסיר את הגבעול המרכזי ורק אז לחתוך אותם.