שורש צמח הגלנגל, קרוב משפחה בוטני של ג'ינג'ר וכורכום, הוא מרכיב חשוב במטבח התאילנדי. שורש גלנגל מרוסק למחית הוא אחד ממרכיבי משחות הקארי התאילנדיות. שורש גלנגל פרוס לפרוסות דקות, הנותרות בצלחת ואינן נאכלות, הוא חומר גלם חשוב במבחר מרקים תאילנדים. טום-יאם וטום-קה הם שניים מהמרקים הללו, ולא ניתן להכין אותם בלי גלנגל. פרוסות גלנלג מיובשות הן תחליף מוצלח לגלנגל טרי בהכנת המרקים, ומוסיפים אותן בזמן הבישול. לגלנגל טעם יחודי וחריף יותר משל ג'ינג'ר, שאינו יכול להיות תחליף גלנגל בגלל פרופיל הטעמים השונה.