דאשי הוא ציר בישול ואחד המרכיבים החשובים ביותר במטבח היפני. באופן מסורתי מכינים דאשי משני מרכיבים בלבד – אצות קומבו מיובשות ופתיתי דג בוניטו שעברו יבוש ועישון. שני המרכיבים מושרים במים חמים ולאחר הסינון מתקבל ציר דאשי. לדאשי טעם אומאמי מובהק, מליחות עדינה וטעם קל של עישון. הציר משמש כבסיס למאכלים רבים ומגוונים – מרקים, מנות מבושלות ובסיס לרטבים שונים. דאשי הוא אחד ממרכיבי הטעם המובהקים ביותר של המטבח היפני. בתחילת המאה ה-20 פותח הדאשינומוטו – פתיתי ציר דאשי מיובשים. כדי לקבל ציר דאשי מהיר כל שיש לעשות הוא להמיס את האבקה במים חמימים. כיום הדאשינומוטו נפוץ במטבח היפני הביתי והוא חומר גלם הכרחי בכל מזווה.