רוטב תיבול שמקורו בסין, שם נוצר לראשונה בסוף המאה ה-19. רוטב צדפות מבוסס על מיצוי צדפות שמוסמך עם עמילן ומתובל בסוכר, מלח ותבלינים נוספים. צבעו של הרוטב חום כהה והוא מתאפיין בטעם אומאמי (הטעם החמישי, שמאפיין גבינות בשלות, נקניקים מותססים, רוטב סויה, אצות ועוד) ובשילוב בין מתיקות עדינה למליחות. רוטב צדפות משמש כתוספת למנות מוקפצות וכחלק מרטבים ומרינדות. הרוטב הוא מרכיב חשוב במטבח הסיני ובמטבחים של ויאטנם, תאילנד וקמבודיה, לשם הוא הגיע עם מהגרים סיניים. כיום מיוצר הרוטב במספר מדינות ופרופיל הטעם שלו שונה מעט בין מדינה למדינה. ניתן להשתמש בו כמרכיב עיקרי ברוטב או כחומר גלם במאכלים רבים.