ראשי    אודות      תקנון      מעקב הזמנות      צור קשר משלוחים חינם בקנייה מעל 299 ₪
לייעוץ חינם והזמנות חייגו:
09-9516035

המטבח הדרום אמריקאי הוא מיזוג מפתה של מסורות מקומיות, השפעות אירופאיות וטעמים שהגיעו  יחד עם מהגרים מכל העולם. המורשת הקולינרית של דרום אמריקה נטועה עמוק בהיסטוריה ובגיאוגרפיה שלה. על אף הדמיון ביניהן, כל מדינה באזור העצום הזה מתהדרת במנות ייחודיות, המשקפות את הרקע התרבותי ואת משאבי הטבע המקומיים. אוכל דרום אמריקאי ידוע בטעמיו הבולטים ובצבעוניות העזה שלו, בדומה לתכונות שמייחסים גם לתושבי היבשת.

אם תשאלו ישראלים מה המאכל האופייני ביותר למדינות הדרום אמריקאיות, רבים יענו במילה אחת - "בשר". אבל כל מי שנדדו באזורים הללו באופן ממושך, כמו בטיול אחרי צבא, יודעים שיש שפע של מאכלים דרום אמריקאים אחרים, שכובשים את העין ואת החך.

 

חומרי הגלם במטבח הדרום אמריקאי

למרות שנדמה שבשר היה בדרום אמריקה מאז ומעולם, מתברר שהיו אלה הספרדים והפורטוגלים שהביאו אותו ליבשת רק במאה ה-16. עד אז שלטו בה בעיקר מזונות מהצומח, כמו קינואה, צ'ילי, תפוחי אדמה, שעועית, תירס ויוקה. בנוסף, גדל באזור מגוון רחב של ירקות וכן פירות טרופיים כמו אננס, מנגו, אבוקדו, בננה ופפאיה. עד היום המטבחים המקומיים מרבים להשתמש בחומרי הגלם הללו, כשהם נוהגים להעניק להם תיבול עז.

 

סוגי מאכלים מאמריקה הלטינית

אמנם ניתן להסתכל על אמריקה הלטינית כמטבח אחד גדול, אבל חשוב לזכור שלכל מדינה יש את המנות הפופולריות שלה, והיא גאה מאד בתוצרי המטבח המקומי. הנה כמה דוגמאות למדינות הללו ולמנות הדגל שלהן.

 

מקסיקו

  • טורטיה - הלחם המקסיקני, שמהווה בסיס לאינסוף מנות כמו בוריטו, אנצ'ילדה, טאקו, קסדייה ועוד. טורטיה מכילה קמח תירס ונהוג למלא אותה ברכיבים שונים. אחד הצירופים הקלאסיים הוא אורז, פריחולס (מחית של שעועית שחורה), גוואקמולי, סלסה אדומה או סלסה ירוקה, פלפלים חריפים כמו צ'יפוטלה או צ'ילי ועוד. לאלה ניתן להוסיף חלבונים שונים, או להגיש בגרסה צמחונית.
  • צ'ורוס - קינוח פופולרי, שנדד למקסיקו ככל הנראה עם המהגרים מספרד. הוא עשוי בצק קל להכנה, אותו מזלפים בצורת פסים לתוך שמן עמוק. מטגנים את רצועות הבצק עד לקבלת "אצבעות" פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. את הצ'ורוס נהוג לטבול ברוטב שוקולד חם או בתערובת של סוכר וקינמון.

 

ארגנטינה

  • אמפנדס - כיסונים ארגנטינאים מפורסמים, שמכינים מבצק פשוט המכיל רכיבים בסיסיים. את הכיסונים ניתן למלא בסוגים שונים של מליות ולאפות או לטגן אותם. את האמפנדס נהוג להגיש עם רוטב עגבניות או סלסה מתובלת, וכיום הם פופולריים במדינות רבות באמריקה הלטינית ומחוצה לה.

 

ברזיל

  • יוקה - שורש היוקה הוא אחד מחומרי הגלם הנפוצים בדרום אמריקה, והוא מופיע במתכונים רבים ומגוונים. השימוש הנפוץ שלו הוא כתוספת עמילנית, ממש כפי שמשתמשים בתפוח אדמה. עוד נוהגים לטחון אותו לקמח ללא גלוטן בשם טפיוקה, שמשמש להכנת לחם והוא גם הבסיס להכנה של כדורי הטפיוקה המפורסמים.
  • אסאי - אחד הפירות האהובים בברזיל, שמופץ ברחבי העולם בגרסתו הקפואה. מקורו ביערות הגשם של האמזונס והוא מפורסם לא רק בשל טעמו, אלא גם בשל סגולותיו התזונתיות. נהוג לאכול אותו כמחית קפואה עם תוספות שונות, לייבש ולטחון לאבקה וכמובן לאכול אותו כשהוא טרי.

 

קולומביה

  • פלאטאנוס - ממבט ראשון אפשר לחשוב שמדובר בבננה לא בשלה, אבל למעשה הפרי הזה הוא רק קרוב משפחה שלה. מדובר ב"בננה" עמילנית יותר והרבה פחות מתוקה מזו הנפוצה בישראל. היא נצרכת במצבה הקשה, ומתפקדת כתפוח אדמה עדין. ניתן להשתמש בה למשל בתבשילים או להכנת צ'יפס.
  • ארפה - מדובר בפיתה הלאומית של קולומביה, שנפוצה מאד גם בונצואלה. אפשר לאכול אותה בכל שעה של היום, כשהיא ממולאת ברכיבים שונים, ביניהם שעועית שחורה, אבוקדו, ירקות, גבינה ובשר. את הארפה מכינים מקמח תירס לבן ייחודי, שמקנה לה את הטעם והמרקם האופייניים. 

 


טבע מכל העולם - חומרי גלם לבישול מאכלים דרום אמריקאים

המטבחים של אמריקה הלטינית הם עונג צרוף של טעמים, צבעים ומרקמים, שקשה לעמוד בפניהם. לכן ברגע שאנחנו שומעים את צירוף המילים "אוכל דרום אמריקאי", אנחנו נתקפים רעב בלתי נשלט. ניתן למצוא בישראל מסעדות שמגישות מנות דרום אמריקאיות, אך הן הרבה פחות זמינות ממאכלים של מטבחים אחרים. כדי ליהנות מהשפע של המטבח המשגע הזה, אנחנו ממליצים פשוט להכין את מנות הדגל שלו בבית. כדי להגיע לטעמים האותנטיים שלהן, חשוב להשתמש בחומרי הגלם המקוריים, בהם משתמשים גם במדינות בהן נולדו המאכלים הללו. אתם מוזמנים לגלות את שפע המוצרים הנהדרים שמחכים לכם בחנות האינטרנטית שלנו, ולהכין ארוחות מרהיבות וטעימות שיטיסו אתכם ישר לדרום אמריקה. אם אתם זקוקים לייעוץ, אל תהססו לפנות אלינו בטלפון 09-9516035

המטבח הדרום אמריקאי הוא מיזוג מפתה של מסורות מקומיות, השפעות אירופאיות וטעמים שהגיעו  יחד עם מהגרים מכל העולם. המורשת הקולינרית של דרום אמריקה נטועה עמוק בהיסטוריה ובגיאוגרפיה שלה. על אף הדמיון ביניהן, כל מדינה באזור העצום הזה מתהדרת במנות ייחודיות, המשקפות את הרקע התרבותי ואת משאבי הטבע המקומיים. אוכל דרום אמריקאי ידוע בטעמיו הבולטים ובצבעוניות העזה שלו, בדומה לתכונות שמייחסים גם לתושבי היבשת.

אם תשאלו ישראלים מה המאכל האופייני ביותר למדינות הדרום אמריקאיות, רבים יענו במילה אחת - "בשר". אבל כל מי שנדדו באזורים הללו באופן ממושך, כמו בטיול אחרי צבא, יודעים שיש שפע של מאכלים דרום אמריקאים אחרים, שכובשים את העין ואת החך.

 

חומרי הגלם במטבח הדרום אמריקאי

למרות שנדמה שבשר היה בדרום אמריקה מאז ומעולם, מתברר שהיו אלה הספרדים והפורטוגלים שהביאו אותו ליבשת רק במאה ה-16. עד אז שלטו בה בעיקר מזונות מהצומח, כמו קינואה, צ'ילי, תפוחי אדמה, שעועית, תירס ויוקה. בנוסף, גדל באזור מגוון רחב של ירקות וכן פירות טרופיים כמו אננס, מנגו, אבוקדו, בננה ופפאיה. עד היום המטבחים המקומיים מרבים להשתמש בחומרי הגלם הללו, כשהם נוהגים להעניק להם תיבול עז.

 

סוגי מאכלים מאמריקה הלטינית

אמנם ניתן להסתכל על אמריקה הלטינית כמטבח אחד גדול, אבל חשוב לזכור שלכל מדינה יש את המנות הפופולריות שלה, והיא גאה מאד בתוצרי המטבח המקומי. הנה כמה דוגמאות למדינות הללו ולמנות הדגל שלהן.

 

מקסיקו

  • טורטיה - הלחם המקסיקני, שמהווה בסיס לאינסוף מנות כמו בוריטו, אנצ'ילדה, טאקו, קסדייה ועוד. טורטיה מכילה קמח תירס ונהוג למלא אותה ברכיבים שונים. אחד הצירופים הקלאסיים הוא אורז, פריחולס (מחית של שעועית שחורה), גוואקמולי, סלסה אדומה או סלסה ירוקה, פלפלים חריפים כמו צ'יפוטלה או צ'ילי ועוד. לאלה ניתן להוסיף חלבונים שונים, או להגיש בגרסה צמחונית.
  • צ'ורוס - קינוח פופולרי, שנדד למקסיקו ככל הנראה עם המהגרים מספרד. הוא עשוי בצק קל להכנה, אותו מזלפים בצורת פסים לתוך שמן עמוק. מטגנים את רצועות הבצק עד לקבלת "אצבעות" פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. את הצ'ורוס נהוג לטבול ברוטב שוקולד חם או בתערובת של סוכר וקינמון.

 

ארגנטינה

  • אמפנדס - כיסונים ארגנטינאים מפורסמים, שמכינים מבצק פשוט המכיל רכיבים בסיסיים. את הכיסונים ניתן למלא בסוגים שונים של מליות ולאפות או לטגן אותם. את האמפנדס נהוג להגיש עם רוטב עגבניות או סלסה מתובלת, וכיום הם פופולריים במדינות רבות באמריקה הלטינית ומחוצה לה.

 

ברזיל

  • יוקה - שורש היוקה הוא אחד מחומרי הגלם הנפוצים בדרום אמריקה, והוא מופיע במתכונים רבים ומגוונים. השימוש הנפוץ שלו הוא כתוספת עמילנית, ממש כפי שמשתמשים בתפוח אדמה. עוד נוהגים לטחון אותו לקמח ללא גלוטן בשם טפיוקה, שמשמש להכנת לחם והוא גם הבסיס להכנה של כדורי הטפיוקה המפורסמים.
  • אסאי - אחד הפירות האהובים בברזיל, שמופץ ברחבי העולם בגרסתו הקפואה. מקורו ביערות הגשם של האמזונס והוא מפורסם לא רק בשל טעמו, אלא גם בשל סגולותיו התזונתיות. נהוג לאכול אותו כמחית קפואה עם תוספות שונות, לייבש ולטחון לאבקה וכמובן לאכול אותו כשהוא טרי.

 

קולומביה

  • פלאטאנוס - ממבט ראשון אפשר לחשוב שמדובר בבננה לא בשלה, אבל למעשה הפרי הזה הוא רק קרוב משפחה שלה. מדובר ב"בננה" עמילנית יותר והרבה פחות מתוקה מזו הנפוצה בישראל. היא נצרכת במצבה הקשה, ומתפקדת כתפוח אדמה עדין. ניתן להשתמש בה למשל בתבשילים או להכנת צ'יפס.
  • ארפה - מדובר בפיתה הלאומית של קולומביה, שנפוצה מאד גם בונצואלה. אפשר לאכול אותה בכל שעה של היום, כשהיא ממולאת ברכיבים שונים, ביניהם שעועית שחורה, אבוקדו, ירקות, גבינה ובשר. את הארפה מכינים מקמח תירס לבן ייחודי, שמקנה לה את הטעם והמרקם האופייניים. 

 


טבע מכל העולם - חומרי גלם לבישול מאכלים דרום אמריקאים

המטבחים של אמריקה הלטינית הם עונג צרוף של טעמים, צבעים ומרקמים, שקשה לעמוד בפניהם. לכן ברגע שאנחנו שומעים את צירוף המילים "אוכל דרום אמריקאי", אנחנו נתקפים רעב בלתי נשלט. ניתן למצוא בישראל מסעדות שמגישות מנות דרום אמריקאיות, אך הן הרבה פחות זמינות ממאכלים של מטבחים אחרים. כדי ליהנות מהשפע של המטבח המשגע הזה, אנחנו ממליצים פשוט להכין את מנות הדגל שלו בבית. כדי להגיע לטעמים האותנטיים שלהן, חשוב להשתמש בחומרי הגלם המקוריים, בהם משתמשים גם במדינות בהן נולדו המאכלים הללו. אתם מוזמנים לגלות את שפע המוצרים הנהדרים שמחכים לכם בחנות האינטרנטית שלנו, ולהכין ארוחות מרהיבות וטעימות שיטיסו אתכם ישר לדרום אמריקה. אם אתם זקוקים לייעוץ, אל תהססו לפנות אלינו בטלפון 09-9516035

יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp