ראשי    אודות      תקנון      מעקב הזמנות      צור קשר משלוחים חינם בקנייה מעל 299 ₪
לייעוץ חינם והזמנות חייגו:
09-9516035

אם ישאלו אנשים מה התכונה האהובה עליהם ביותר של דברי מאכל, רבים מהם יענו "פריכות". מרקם פריך הוא מרקם מושך שמוסיף עניין וטעם, וגורם למזון להרגיש יותר מספק. הוא תמיד מעורר תיאבון ואפילו הרעש שמשמיעה הנגיסה מגביר את ההנאה של הסועדים. אחת הדרכים המוצלחות להשיג את הפריכות המבוקשת היא ציפוי המזון בעזרת פירורי לחם, ובראשם פירורי פנקו. למי שעדיין לא הכניסו אותם למטבח, מומלץ לעשות היכרות עם הרכיב הנהדר הזה.

 

מה זה פנקו?

פנקו הוא סוג של פירורי לחם פריכים וייחודיים, שמקורם ביפן. הוא נמצא בשימוש נרחב במטבח היפני וצבר פופולריות ברחבי העולם בשל המרקם האוורירי שלו. זאת בשונה מהמרקם הדחוס יותר, שמאפיין בדרך כלל פירורי לחם. פנקו הפך לפופולרי ביפן ככל הנראה במהלך המאה ה-19, בעקבות השפעות של המטבחים האירופאיים. אלה הרבו לעשות שימוש בלחם, שהיה עד אז מוצר זר למטבח היפני. מאז ועד היום, הוא משמש את היפנים בעיקר לצורך ציפוי מאכלים מטוגנים.

הפופולריות של הפנקו מחוץ ליפן החלה בשנות ה-80 של המאה ה-20, ככל שגבר העניין העולמי במטבח היפני. כיום ניתן למצוא שקיות פנקו בחנויות, במיוחד אלה שמתמחות במוצרים מהמזרח הרחוק. בין הסיבות לכך שהוא הפך לפופולרי וזמין כל כך, ניתן לציין את העובדה שהוא סופג פחות שמן במהלך הטיגון, מקבל צבע זהוב יפה ושומר על עסיסיות המזון. זאת בנוסף על המרקם המצוין שלו.

 

ממה עשוי פנקו?

כאמור, פירורי פאנקו מיוצרים מלחם לבן ללא קרום, וזו הסיבה העיקרית לכך שהפירורים שלו קלילים במיוחד גם אחרי הטיגון בשמן. תהליך הייצור מתחיל בטחינה של הלחם, עד שמתקבלים פירורים לא אחידים, גסים ועבים למדי. לאחר מכן, הם עוברים תהליך ייבוש, שהופך אותם לפתיתים אווריריים וקלים בצבע בהיר.

 

4 טיפים לשימוש בפירורי פנקו

  1. אחרי פתיחה האריזה חשוב לאחסן את הפנקו בקופסא אטומה היטב, על מנת שלא יאבד מפריכותו.
  2. לפני שמצפים בו חומרי גלם שונים, חשוב להקפיד שהם יהיו עטופים היטב בחומר המדביק, בין עם זו בלילת טמפורה, תערובת קמח ומים או ביצה טרופה.
  3. מכיוון שפירורי הפנקו גדולים יותר מפירורי לחם רגילים, חשוב להדק אותם היטב למזון המצופה.
  4. את פירורי הפנקו ניתן לקלות מעט בתנור, כדי להשתמש בהם כתוספת או כציפוי למנות קרות.
  5. ניתן לערבב את הפירורים עם תבלינים כמו פפריקה, כמון, אבקת שום, שבבי בצל וכן עשבי תיבול טריים או מיובשים.

 

מאכלים פופולריים שמכינים עם פנקו

ככל שפנקו הפך למוצר נפוץ במטבחים ברחבי העולם, כך החלו להתרחב השימושים שלו והוא הפך לרכיב רב תכליתי, המשתלב בסוגים שונים של מאכלים. הנה כמה דוגמאות למאכלים אסייתיים ומערביים שמכינים עם פאנקו:

  • ציפוי ירקות וחלבונים - השימוש העיקר בפירורי פנקו זהה לזה של פירורי לחם רגילים. בין היתר מצפים בעזרתו קוביות טופו; שניצלים מסוגים שונים; דגים; ירקות כמו פרחי כרובית, צ'יפס בטטה, נתחי כרוב וכדומה; ופירות ים למיניהם. בנוסף, משתמשים בו כחלק מציפוי טמפורה.
  • ציפוי לסושי -  ניתן לצפות רולים של סושי בשכבה קריספית של פנקו קלוי, או לצפות בעזרתו את הסושי לפני שמטגנים אותו.
  • קציצות ולביבות - כשזה מגיע לקציצות, השימוש בפנקו יכול להיות כפול. האחד בתוך התערובת, על מנת לסייע לה להתאחד ולייצר אווריריות. השני, כציפוי שמעניק לקציצה פריכות חיצונית.
  • כדורי אורז - במזרח הרחוק משתמשים בפנקו על מנת לצפות כדורי אורז ממולאים, לפני הטיגון. 
  • קינוחים - בין היתר ניתן להגיש לקינוח כדורי גלידה או פרוסות בננה מטוגנות, מצופים פירורי פנקו.
  • מעטה פריך למאפים - ניתן לפזר פנקו על גבי מאפים כמו קישים ופשטידות, לעיטור וליצירת פריכות.
  • תוספת לסלטים - בדומה לקרוטונים או גרעינים, ניתן לעטר סלט בפירורי פנקו קלויים.

 

טבע מכל העולם - פירורי פנקו פריכים ואווריריים לכל השימושים

מאכלים בעלי ציפוי זהוב ופריך תמיד פותחים את התיאבון, במיוחד שהוא מכיל פירורי פאנקו יפניים. הפירורים הייחודיים האלה בעלי מרקם שונה לחלוטין מזה של פירורי לחם סטנדרטיים, וזו הסיבה שאנחנו אוהבים אותם כל כך. כדי שגם אתם תוכלו ליהנות מהם בבית, אנחנו דואגים לאספקה שוטפת וטרייה של פנקו לחנות שלנו. לא משנה אם אתם מתכננים להכין פרחי כרובית בטמפורה, שניצל טופו או דגים מטוגנים, תוכלו להזמין הביתה בקלות ובפשטות שקית של פירורי פנקו, שתהפוך אותם למעדן אמיתי. אם יש לכם שאלות נוספות, נשמח לייעץ לכם בטלפון 09-9516035

 

אם ישאלו אנשים מה התכונה האהובה עליהם ביותר של דברי מאכל, רבים מהם יענו "פריכות". מרקם פריך הוא מרקם מושך שמוסיף עניין וטעם, וגורם למזון להרגיש יותר מספק. הוא תמיד מעורר תיאבון ואפילו הרעש שמשמיעה הנגיסה מגביר את ההנאה של הסועדים. אחת הדרכים המוצלחות להשיג את הפריכות המבוקשת היא ציפוי המזון בעזרת פירורי לחם, ובראשם פירורי פנקו. למי שעדיין לא הכניסו אותם למטבח, מומלץ לעשות היכרות עם הרכיב הנהדר הזה.

 

מה זה פנקו?

פנקו הוא סוג של פירורי לחם פריכים וייחודיים, שמקורם ביפן. הוא נמצא בשימוש נרחב במטבח היפני וצבר פופולריות ברחבי העולם בשל המרקם האוורירי שלו. זאת בשונה מהמרקם הדחוס יותר, שמאפיין בדרך כלל פירורי לחם. פנקו הפך לפופולרי ביפן ככל הנראה במהלך המאה ה-19, בעקבות השפעות של המטבחים האירופאיים. אלה הרבו לעשות שימוש בלחם, שהיה עד אז מוצר זר למטבח היפני. מאז ועד היום, הוא משמש את היפנים בעיקר לצורך ציפוי מאכלים מטוגנים.

הפופולריות של הפנקו מחוץ ליפן החלה בשנות ה-80 של המאה ה-20, ככל שגבר העניין העולמי במטבח היפני. כיום ניתן למצוא שקיות פנקו בחנויות, במיוחד אלה שמתמחות במוצרים מהמזרח הרחוק. בין הסיבות לכך שהוא הפך לפופולרי וזמין כל כך, ניתן לציין את העובדה שהוא סופג פחות שמן במהלך הטיגון, מקבל צבע זהוב יפה ושומר על עסיסיות המזון. זאת בנוסף על המרקם המצוין שלו.

 

ממה עשוי פנקו?

כאמור, פירורי פאנקו מיוצרים מלחם לבן ללא קרום, וזו הסיבה העיקרית לכך שהפירורים שלו קלילים במיוחד גם אחרי הטיגון בשמן. תהליך הייצור מתחיל בטחינה של הלחם, עד שמתקבלים פירורים לא אחידים, גסים ועבים למדי. לאחר מכן, הם עוברים תהליך ייבוש, שהופך אותם לפתיתים אווריריים וקלים בצבע בהיר.

 

4 טיפים לשימוש בפירורי פנקו

  1. אחרי פתיחה האריזה חשוב לאחסן את הפנקו בקופסא אטומה היטב, על מנת שלא יאבד מפריכותו.
  2. לפני שמצפים בו חומרי גלם שונים, חשוב להקפיד שהם יהיו עטופים היטב בחומר המדביק, בין עם זו בלילת טמפורה, תערובת קמח ומים או ביצה טרופה.
  3. מכיוון שפירורי הפנקו גדולים יותר מפירורי לחם רגילים, חשוב להדק אותם היטב למזון המצופה.
  4. את פירורי הפנקו ניתן לקלות מעט בתנור, כדי להשתמש בהם כתוספת או כציפוי למנות קרות.
  5. ניתן לערבב את הפירורים עם תבלינים כמו פפריקה, כמון, אבקת שום, שבבי בצל וכן עשבי תיבול טריים או מיובשים.

 

מאכלים פופולריים שמכינים עם פנקו

ככל שפנקו הפך למוצר נפוץ במטבחים ברחבי העולם, כך החלו להתרחב השימושים שלו והוא הפך לרכיב רב תכליתי, המשתלב בסוגים שונים של מאכלים. הנה כמה דוגמאות למאכלים אסייתיים ומערביים שמכינים עם פאנקו:

  • ציפוי ירקות וחלבונים - השימוש העיקר בפירורי פנקו זהה לזה של פירורי לחם רגילים. בין היתר מצפים בעזרתו קוביות טופו; שניצלים מסוגים שונים; דגים; ירקות כמו פרחי כרובית, צ'יפס בטטה, נתחי כרוב וכדומה; ופירות ים למיניהם. בנוסף, משתמשים בו כחלק מציפוי טמפורה.
  • ציפוי לסושי -  ניתן לצפות רולים של סושי בשכבה קריספית של פנקו קלוי, או לצפות בעזרתו את הסושי לפני שמטגנים אותו.
  • קציצות ולביבות - כשזה מגיע לקציצות, השימוש בפנקו יכול להיות כפול. האחד בתוך התערובת, על מנת לסייע לה להתאחד ולייצר אווריריות. השני, כציפוי שמעניק לקציצה פריכות חיצונית.
  • כדורי אורז - במזרח הרחוק משתמשים בפנקו על מנת לצפות כדורי אורז ממולאים, לפני הטיגון. 
  • קינוחים - בין היתר ניתן להגיש לקינוח כדורי גלידה או פרוסות בננה מטוגנות, מצופים פירורי פנקו.
  • מעטה פריך למאפים - ניתן לפזר פנקו על גבי מאפים כמו קישים ופשטידות, לעיטור וליצירת פריכות.
  • תוספת לסלטים - בדומה לקרוטונים או גרעינים, ניתן לעטר סלט בפירורי פנקו קלויים.

 

טבע מכל העולם - פירורי פנקו פריכים ואווריריים לכל השימושים

מאכלים בעלי ציפוי זהוב ופריך תמיד פותחים את התיאבון, במיוחד שהוא מכיל פירורי פאנקו יפניים. הפירורים הייחודיים האלה בעלי מרקם שונה לחלוטין מזה של פירורי לחם סטנדרטיים, וזו הסיבה שאנחנו אוהבים אותם כל כך. כדי שגם אתם תוכלו ליהנות מהם בבית, אנחנו דואגים לאספקה שוטפת וטרייה של פנקו לחנות שלנו. לא משנה אם אתם מתכננים להכין פרחי כרובית בטמפורה, שניצל טופו או דגים מטוגנים, תוכלו להזמין הביתה בקלות ובפשטות שקית של פירורי פנקו, שתהפוך אותם למעדן אמיתי. אם יש לכם שאלות נוספות, נשמח לייעץ לכם בטלפון 09-9516035

 

יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp