ראשי    אודות      תקנון      מעקב הזמנות      צור קשר משלוחים חינם בקנייה מעל 299 ₪
לייעוץ חינם והזמנות חייגו:
09-9516035

הבחירה בתזונה צמחונית או טבעונית נמצאת בעלייה מתמדת ברחבי העולם. הסיבות לכך שונות ומגוונות - החל מרצון לשמור על בריאות טובה יותר; דרך הדאגה לאיכות הסביבה, שנפגעת מתעשיית המזון מהחי; ועד לרצון להימנע מפגיעה בבעלי החיים. בעשור האחרון ישראל הפכה למעצמה בתחום, עם אחוזים גבוהים במיוחד של צמחונים וטבעונים, שנמנעים מאכילה של מוצרים מהחי.

המעבר לתזונה צמחונית וטבעונית, דורש לערוך התאמות במטבח ולגלות מתכונים, טעמים וטכניקות בישול חדשים. אחד המטבחים המתאימים ביותר לצמחונים ולטבעונים הוא המטבח האסייתי, על שלל גווניו. יש בו שפע של מתכונים אסייתים צמחוניים או טבעוניים, וגם את אלה שאינם עונים על ההגדרה ניתן בדרך כלל לשנות ללא קושי. לכן הבחירה במזון אסייתי טבעוני או צמחוני, היא המיידית והקלה ביותר.

 

למה מתכונים אסייתים מתאימים לצמחונים ולטבעונים?

ישנן סיבות רבות לכך שהמטבח האסייתי הוא אחד המטבחים הידודתיים למי שבוחרים בתזונה מהצומח. הנה כמה מהעיקריות שבהן:

 

1. שפע ירקות: במרבית המנות האסיתיות ניתן למצוא מגוון רחב של ירקות, בין אם מדובר במנה עיקרית ובין אם בתוספת. בין הירקות הפופולריים בתזונה זו ניתן למצוא גזר, פלפלים, פטריות, ברוקולי, כרובית ועוד.

 

2. טופו, טמפה וחלבונים צמחיים נוספים: במזרח הרחוק נהוג לשלב חלבון מהצומח במגוון רחב של מנות, כולל כאלה שכוללות גם חלבון מהחי. מדובר בחומרי גלם שפותחו במדינות שונות באסיה, ונמצאים בשימוש כבר אלפי שנים. הפופולרי ביותר הוא כמובן טופו, שמככב במנות רבות וגם יכול להחליף את החלבון מהחי במתכונים שונים. טמפה, שמקורה באינדונזיה, גם היא מבוססת על פולי סויה ונחשבת לעתירת חלבון אף יותר. גם היובה הסינית, שמיוצרת באמצעות ייבוש הקרם שהצטבר על חלב הסויה במהלך הכנת טופו, היא מקור צמחי מצוין לחלבון.

 

3. טכניקות בישול בריאות: במתכונים אסייתיים רבים נעשה שימוש בטכניקות בישול שמיטיבות עם הבריאות, או לכל הפחות לא מזיקות לה. הקפצה מהירה למשל, שמשאירה את הירקות פריכים ולא מבושלים לחלוטין, שומרת על הערכים התזונתיים שלהם. כך גם כאשר מדובר באידוי, שאינו דורש שימוש בשמן.

 

4. אומאמי - עומק טעמים: נהוג לומר על מזון צמחי שהוא תפל, אפרורי ודל. המטבח האסייתי מוכיח שההפך הוא הנכון, בזכות שימוש במרכיבים עשירים בטעם. מתכונים אסייתים טבעוניים עשויים להכיל בין היתר רוטב סויה, מיסו, ג'ינג'ר, שום, כורכום, צ'ילי, מחית קארי, תבלין קארי ועוד רבים, שמעניקים למנות טעם עשיר, עמוק ומגוון. כך גם מי שאינם צמחונים וטבעונים מגלים, שאפשר ואף מומלץ ליהנות מהמנות הללו.

 

5. מגוון: מטבחי אסיה הם מטבחים יצירתיים ומגוונים, הכוללים תתי מטבחים רבים. לפיכך ניתן למצוא שפע של מתכונים תאילנדים צמחונים, לצד מנות יפניות, הודיות, סיניות, ויאטנמיות, קוריאניות ועוד, המבוססות על ירקות, דגנים וחלבונים מהצומח.

 

6. זמינות: כיום ניתן למצוא מסעדות אסייתיות כמעט בכל מקום על הגלובוס. חשוב מכך, קל בהרבה להשיג את חומרי הגלם הדרושים לצורך הכנה של מנות שונות. רצוי להזמין את המוצרים האותנטיים ביותר, המיוצרים בארצות המקור של המתכונים, כדי להבטיח תוצאה טעימה ומדויקת.

 


מתכונים אסייתים צמחוניים וטבעוניים מומלצים

למי שעושים את צעדיהם הראשונים בטבעונות או בצמחונות, מומלץ להתחיל בבישול של מתכונים אסייתים קלים להכנה. הנה כמה דוגמאות למתכונים פשוטים, טעימים ופופולריים:

  • מוקפץ סיני - אם המנות האסייתיות שכל אחד יכול להכין. היתרון שלה הוא הרבגוניות שהיא מאפשרת, כך שבכל פעם ניתן להכין אותה באופן מעט שונה. לרוב במנות הללו מככבים ירקות וטופו, והן מתובלות ברכיבים כמו רוטב סויה, שום, רוטב צ'ילי, רוטב פטריות ועוד. את המנות הללו נהוג לאכול עם אורז או אטריות (נודלס) מסוגים שונים.
  • קארי תאילנדי - מנה אהובה מאד, שבאורח פלא נחשבת לקשה להכנה. נכון שיש לה גרסאות מורכבות אבל בפועל, משחת הקארי מעניקה לה את כל הטעמים הדרושים. עליה אפשר להוסיף למשל רוטב סויה, סוכר דקלים, חמאת בוטנים ורכיבים אחרים, בהתאם למתכון. ישנם כמה סוגים של משחת קארי, הנפוצות שבהן הן האדומה, הירוקה והצהובה. יש לשים לב שמדובר שהן אינן מכילות שרימפס.
  • דאל עדשים הודי - מנה עשירה בטעמים ופופולרית במיוחד במטבח ההודי, המבוססת על עדשים כתומות. ההכנה שלה פשוטה מאד, כמעט כמו של מרק, רק שהיא סמיכה יותר ומתובלת בעוז. בין התבלינים שמככבים בה נמצאים אבקת קארי, כורכום, זרעי חרדל, זרעי כמון וזרעי כוסברה, אבל לא חייבים לדבוק בכולם ואפשר בהחלט לאלתר.

 

טבע מכל העולם - חומרי גלם מעולים לבישול אסייתי

מבין כל המטבחים בעולם, המטבחים האסיאתיים השונים הם האהובים עלינו ביותר. השילוב המנצח של עושר טעמים, מגוון מתכונים וחומרי גלם נפלאים, יוצר קסם שקשה לעמוד בפניו. לכל אלה תוסיפו את קלות ההכנה של מרבית המתכונים, ותבינו למה הם מהפופולריים ביותר בישראל. בין אם אתם צמחונים או טבעונים, חשוב לנו שתוכלו להכין את המנות האסיתיות בבית באופן האותנטי ביותר, ממש כמו בסין, תאילנד, הודו או יפן. לכן אספנו בחנות האינטרנטית של "טבע מכל העולם" מגוון עצום של מוצרים וחומרי גלם, שתוכלו להזמין אליכם למטבח בלחיצת כפתור. אם יש לכם שאלות לגבי אחד המוצרים או שאתם רוצים להתייעץ איתנו, נשמח לעמוד לרשותכם בטלפון 09-9516035

הבחירה בתזונה צמחונית או טבעונית נמצאת בעלייה מתמדת ברחבי העולם. הסיבות לכך שונות ומגוונות - החל מרצון לשמור על בריאות טובה יותר; דרך הדאגה לאיכות הסביבה, שנפגעת מתעשיית המזון מהחי; ועד לרצון להימנע מפגיעה בבעלי החיים. בעשור האחרון ישראל הפכה למעצמה בתחום, עם אחוזים גבוהים במיוחד של צמחונים וטבעונים, שנמנעים מאכילה של מוצרים מהחי.

המעבר לתזונה צמחונית וטבעונית, דורש לערוך התאמות במטבח ולגלות מתכונים, טעמים וטכניקות בישול חדשים. אחד המטבחים המתאימים ביותר לצמחונים ולטבעונים הוא המטבח האסייתי, על שלל גווניו. יש בו שפע של מתכונים אסייתים צמחוניים או טבעוניים, וגם את אלה שאינם עונים על ההגדרה ניתן בדרך כלל לשנות ללא קושי. לכן הבחירה במזון אסייתי טבעוני או צמחוני, היא המיידית והקלה ביותר.

 

למה מתכונים אסייתים מתאימים לצמחונים ולטבעונים?

ישנן סיבות רבות לכך שהמטבח האסייתי הוא אחד המטבחים הידודתיים למי שבוחרים בתזונה מהצומח. הנה כמה מהעיקריות שבהן:

 

1. שפע ירקות: במרבית המנות האסיתיות ניתן למצוא מגוון רחב של ירקות, בין אם מדובר במנה עיקרית ובין אם בתוספת. בין הירקות הפופולריים בתזונה זו ניתן למצוא גזר, פלפלים, פטריות, ברוקולי, כרובית ועוד.

 

2. טופו, טמפה וחלבונים צמחיים נוספים: במזרח הרחוק נהוג לשלב חלבון מהצומח במגוון רחב של מנות, כולל כאלה שכוללות גם חלבון מהחי. מדובר בחומרי גלם שפותחו במדינות שונות באסיה, ונמצאים בשימוש כבר אלפי שנים. הפופולרי ביותר הוא כמובן טופו, שמככב במנות רבות וגם יכול להחליף את החלבון מהחי במתכונים שונים. טמפה, שמקורה באינדונזיה, גם היא מבוססת על פולי סויה ונחשבת לעתירת חלבון אף יותר. גם היובה הסינית, שמיוצרת באמצעות ייבוש הקרם שהצטבר על חלב הסויה במהלך הכנת טופו, היא מקור צמחי מצוין לחלבון.

 

3. טכניקות בישול בריאות: במתכונים אסייתיים רבים נעשה שימוש בטכניקות בישול שמיטיבות עם הבריאות, או לכל הפחות לא מזיקות לה. הקפצה מהירה למשל, שמשאירה את הירקות פריכים ולא מבושלים לחלוטין, שומרת על הערכים התזונתיים שלהם. כך גם כאשר מדובר באידוי, שאינו דורש שימוש בשמן.

 

4. אומאמי - עומק טעמים: נהוג לומר על מזון צמחי שהוא תפל, אפרורי ודל. המטבח האסייתי מוכיח שההפך הוא הנכון, בזכות שימוש במרכיבים עשירים בטעם. מתכונים אסייתים טבעוניים עשויים להכיל בין היתר רוטב סויה, מיסו, ג'ינג'ר, שום, כורכום, צ'ילי, מחית קארי, תבלין קארי ועוד רבים, שמעניקים למנות טעם עשיר, עמוק ומגוון. כך גם מי שאינם צמחונים וטבעונים מגלים, שאפשר ואף מומלץ ליהנות מהמנות הללו.

 

5. מגוון: מטבחי אסיה הם מטבחים יצירתיים ומגוונים, הכוללים תתי מטבחים רבים. לפיכך ניתן למצוא שפע של מתכונים תאילנדים צמחונים, לצד מנות יפניות, הודיות, סיניות, ויאטנמיות, קוריאניות ועוד, המבוססות על ירקות, דגנים וחלבונים מהצומח.

 

6. זמינות: כיום ניתן למצוא מסעדות אסייתיות כמעט בכל מקום על הגלובוס. חשוב מכך, קל בהרבה להשיג את חומרי הגלם הדרושים לצורך הכנה של מנות שונות. רצוי להזמין את המוצרים האותנטיים ביותר, המיוצרים בארצות המקור של המתכונים, כדי להבטיח תוצאה טעימה ומדויקת.

 


מתכונים אסייתים צמחוניים וטבעוניים מומלצים

למי שעושים את צעדיהם הראשונים בטבעונות או בצמחונות, מומלץ להתחיל בבישול של מתכונים אסייתים קלים להכנה. הנה כמה דוגמאות למתכונים פשוטים, טעימים ופופולריים:

  • מוקפץ סיני - אם המנות האסייתיות שכל אחד יכול להכין. היתרון שלה הוא הרבגוניות שהיא מאפשרת, כך שבכל פעם ניתן להכין אותה באופן מעט שונה. לרוב במנות הללו מככבים ירקות וטופו, והן מתובלות ברכיבים כמו רוטב סויה, שום, רוטב צ'ילי, רוטב פטריות ועוד. את המנות הללו נהוג לאכול עם אורז או אטריות (נודלס) מסוגים שונים.
  • קארי תאילנדי - מנה אהובה מאד, שבאורח פלא נחשבת לקשה להכנה. נכון שיש לה גרסאות מורכבות אבל בפועל, משחת הקארי מעניקה לה את כל הטעמים הדרושים. עליה אפשר להוסיף למשל רוטב סויה, סוכר דקלים, חמאת בוטנים ורכיבים אחרים, בהתאם למתכון. ישנם כמה סוגים של משחת קארי, הנפוצות שבהן הן האדומה, הירוקה והצהובה. יש לשים לב שמדובר שהן אינן מכילות שרימפס.
  • דאל עדשים הודי - מנה עשירה בטעמים ופופולרית במיוחד במטבח ההודי, המבוססת על עדשים כתומות. ההכנה שלה פשוטה מאד, כמעט כמו של מרק, רק שהיא סמיכה יותר ומתובלת בעוז. בין התבלינים שמככבים בה נמצאים אבקת קארי, כורכום, זרעי חרדל, זרעי כמון וזרעי כוסברה, אבל לא חייבים לדבוק בכולם ואפשר בהחלט לאלתר.

 

טבע מכל העולם - חומרי גלם מעולים לבישול אסייתי

מבין כל המטבחים בעולם, המטבחים האסיאתיים השונים הם האהובים עלינו ביותר. השילוב המנצח של עושר טעמים, מגוון מתכונים וחומרי גלם נפלאים, יוצר קסם שקשה לעמוד בפניו. לכל אלה תוסיפו את קלות ההכנה של מרבית המתכונים, ותבינו למה הם מהפופולריים ביותר בישראל. בין אם אתם צמחונים או טבעונים, חשוב לנו שתוכלו להכין את המנות האסיתיות בבית באופן האותנטי ביותר, ממש כמו בסין, תאילנד, הודו או יפן. לכן אספנו בחנות האינטרנטית של "טבע מכל העולם" מגוון עצום של מוצרים וחומרי גלם, שתוכלו להזמין אליכם למטבח בלחיצת כפתור. אם יש לכם שאלות לגבי אחד המוצרים או שאתם רוצים להתייעץ איתנו, נשמח לעמוד לרשותכם בטלפון 09-9516035

יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp