רטבים אסייתים - סוגי רטבים מאסיה והמלצות
חלק ניכר מהרטבים והתבלינים מהמטבח האסייתי הפכו בעשורים האחרונים לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי ואנחנו אוהבים להוסיף אותם למאכלים רבים, גם אם הם אינם בהכרח חלק מהמטבח האסייתי. רטבים אסייתיים אלו נותנים תוספת טעם מעניינת וייחודית לכל תבשיל ומאכל.
- רוטב סויה – אין ספק שזהו המלך של רטבים אסייתים, וכבר מזמן נחשב לבן בית בכל מטבח – עולם הסויה הוא עצום ומגוון וקיימים רטבים בטעמים ובצבעים שונים (מחום בהיר ועד לצבע שחור). באזורים שונים במזרח אסיה התפתחו במשך השנים שיטות רבות להפקת הרוטב ויצירת טעמים מגוונים. בימינו, טבחים בכל רחבי העולם מחזיקים במטבח מספר רב של סוגי רוטב סויה המשמשים אותם למטרות שונות. רוטב הסויה מתחלק ביפן לארבע קטגוריות עיקריות:
- רוטב סויה כהה – עשוי מחיטה קלויה, פולי סויה ומלח – בעל טעם עשיר וחזק. זהו הרוטב שרובנו מכירים ומשמש כרוטב רב תכליתי.
- רוטב סויה בהיר – מרכיביו דומים לרוטב סויה כהה, אך הטעם שלו עדין יותר ומשמש לתיבול ללא שהמאכל ייצבע בצבע כהה.
- תמרי – רוטב סויה המותסס ללא חיטה – לרוטב זה יש טעם חזק ודומיננטי. רוטב זה מצוין לנמנעים או רגישים מגלוטן מכיוון שאינו מכיל חיטה (חשוב לשים לב שעל האריזה אין גלוטן).
- רוטב סויה לבן – עשוי מאחוז גבוה של גרעיני חיטה – טעמו עדין מאוד וצבעו בהיר מאוד.
- רוטב טריאקי – המרכיבים העיקריים של רוטב טריאקי כוללים רוטב סויה, סוכר חום, שום, ג'ינג'ר, דבש ומירין. טריאקי היא למעשה טכניקת בישול יפנית שנועדה לתת זיגוג למאכלים שונים (בשר, דגים וירקות).
- חלב קוקוס – במקום שמנת, במטבחים של דרום מזרח אסיה משתמשים בקרם קוקוס, חלב קוקוס או מי קוקוס המעניקים לתבשילים צבע לבן, מרקם סמיך וטעם מדהים. חלב קוקוס הינו נוזל המיוצר מבשרו של אגוז הקוקוס, אותו טוחנים ומשרים למשך זמן רב במים על מנת למצות ממנו את החלבונים, השומנים והסוכרים. חלב קוקוס מהווה תחליף חלב בבישול (ולכן מצוין לאנשים השומרים על כשרות).
- מחית קארי תאילנדית – מחית קארי היא למעשה תערובת של תבלינים שונים והרכבה משתנה בהתאם לסוג המחית וליצרן. המחית מכילה בדרך כלל: למון גראס, שום, בצל, זרעי כוסברה, פלפל צ'ילי (אדום או ירוק) – בדרך כלל המחית מגיעה בשלושה צבעים עפ"י המרכיבים שלה.
- רוטב צ'ילי מתוק – אחד הרטבים האהובים ביותר על ילדים וגם מבוגרים – זהו רוטב מתקתק ומגיע בדרגות חריפות משתנות. הרוב מעולה למוקפצים, נהדר לטבילת אגרולס, קציצות ושיפודים וגם לתיבול סלטים.
- רוטב הויסין – רוטב המגיע מהמטבח הסיני, זהו רוטב העשוי מפולי סויה מותססים בתוספת של חומץ, פלפל צ'ילי ושום. הרוטב משמש לתיבול למאכלים רבים ובעיקר כמו רוטב ברביקיו לבשר, דגים וירקות. כמו כן ניתן לתבל איתו ספרינג רולס וברווז בנוסח פקינג.
"טבע מן העולם" היא חנות ייחודית המשלבת בין שני עולמות – המזרח הרחוק והמזון הטבעי. בחנות ניתן למצוא מגוון עצום של סוגי מזון מכל רחבי המזרח הרחוק – יפן, סין, הודו, פיליפינים תאילנד ועוד.
אם אתם מעוניינים לקבל אינפורמציה נוספת על רטבים אסיאתיים או תבלינים אסייתים, אתם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון: 099516035, בכתובת אימייל: eran33377@walla.com או צרו קשר כאן.