איך מבשלים אטריות אורז רחבות? המדריך המלא
אטריות אורז רחבות הן מרכיב מזין ופופולרי במטבח האסייתי, המשמש בסיס למגוון רחב של מנות טעימות. עם זאת, בישול נכון של אטריות האורז הוא קריטי לקבלת מרקם וטעם מושלמים. במדריך זה, נסביר איך מכינים אטריות אורז, נחלק את תהליך הכנת האטריות לשלבים, ונספק טיפים מקצועיים שיבטיחו הצלחה במטבח וישדרגו את הגשת המנה.
להמשך קריאה
רוטב טריאקי - מתכון ביתי ורעיונות לשימוש במטבח
אם יש רוטב אחד שכבש את העולם בסערה, זהו ללא ספק רוטב הטריאקי. הרוטב, שמקורו ביפן, הפך לכוכב עולמי שנמצא כמעט בכל מטבח. רוטב טריאקי הוא שילוב מנצח של מתוק ומלוח, עם אינספור שימושים במטבח. בין אם אתם מחפשים לתבל בשרים, ירקות או אפילו טופו, כדאי לכם לבחור רוטב טריאקי מומלץ שיהפוך את המנה למושלמת. בואו נצלול פנימה ונגלה את סודותיו של הרוטב המבוקש.
להמשך קריאה
ממתקים יפנים בישראל - חטיפים מהמזרח הרחוק
בשנים האחרונות, הפופולריות של ממתקים יפנים בישראל עלתה משמעותית. יותר ויותר ישראלים מגלים את הקסם והייחודיות של חטיפים וממתקים מיפן. אנו ב-TevaMe, חנות מיוחדת המשלבת מזון מרחבי העולם עם אהבה לטבע, שמחים להציע מגוון רחב של ממתקים יפניים אותנטיים ואיכותיים לקהל הישראלי.
להמשך קריאה
חריף וססגוני: עושים היכרות עם אוכל דרום אמריקאי
המטבח הדרום אמריקאי הוא מיזוג מפתה של מסורות מקומיות, השפעות אירופאיות וטעמים שהגיעו יחד עם מהגרים מכל העולם. המורשת הקולינרית של דרום אמריקה נטועה עמוק בהיסטוריה ובגיאוגרפיה שלה. על אף הדמיון ביניהן, כל מדינה באזור העצום הזה מתהדרת במנות ייחודיות, המשקפות את הרקע התרבותי ואת משאבי הטבע המקומיים. אוכל דרום אמריקאי ידוע בטעמיו הבולטים ובצבעוניות העזה שלו, בדומה לתכונות שמייחסים גם לתושבי היבשת.
להמשך קריאה
פריך ואוורירי: מה זה פנקו וממה הוא עשוי?
אם ישאלו אנשים מה התכונה האהובה עליהם ביותר של דברי מאכל, רבים מהם יענו "פריכות". מרקם פריך הוא מרקם מושך שמוסיף עניין וטעם, וגורם למזון להרגיש יותר מספק. הוא תמיד מעורר תיאבון ואפילו הרעש שמשמיעה הנגיסה מגביר את ההנאה של הסועדים. אחת הדרכים המוצלחות להשיג את הפריכות המבוקשת היא ציפוי המזון בעזרת פירורי לחם, ובראשם פירורי פנקו. למי שעדיין לא הכניסו אותם למטבח, מומלץ לעשות היכרות עם הרכיב הנהדר הזה.
להמשך קריאה
טיסה לתאילנד: מבשלים עם סוגי קארי תאילנדי
המטבח התאילנדי הוא אחד המטבחים האהובים ביותר בישראל. על אף שפע המסעדות המציעות מנות תאילנדיות, ישראלים אוהבים להכין אוכל תאילנדי גם בבית. אחת המנות הפופולריות ביותר במטבחים הביתיים, היא קארי תאילנדי, שמכינים עם סוגי קארי שונים.
להמשך קריאה
אסיה מהצומח: מתכונים אסייתיים צמחוניים וטבעוניים
הבחירה בתזונה צמחונית או טבעונית נמצאת בעלייה מתמדת ברחבי העולם. הסיבות לכך שונות ומגוונות - החל מרצון לשמור על בריאות טובה יותר; דרך הדאגה לאיכות הסביבה, שנפגעת מתעשיית המזון מהחי; ועד לרצון להימנע מפגיעה בבעלי החיים. בעשור האחרון ישראל הפכה למעצמה בתחום, עם אחוזים גבוהים במיוחד של צמחונים וטבעונים, שנמנעים מאכילה של מוצרים מהחי.
להמשך קריאה
קינוחים אסיאתיים: טעמים מתוקים מהמזרח הרחוק
רוב המטבחים האסייתים, כמו המטבח הסיני, היפני, התאילנדי וההודי, כבר קנו לעצמם מקום של כבוד בישראל - הן במסעדות והן במטבחים הביתיים. עם זאת, עולם הקינוחים של מדינות אסיה עדיין לא כבש את המקום הראוי לו, בין היתר משום שגם במסעדות אסייתיות מגישים קינוחים מערביים. ללא ספק מדובר בהחמצה, והגיעה השעה שגם קינוחים אסייתים ייכנסו למטבח הישראלי.
להמשך קריאה
גלידות יפניות
בכל קיץ אנחנו מתבשרים על טרנד חדש בעולם הגלידה – טעמים מיוחדים, תוספות מפתיעות ואופני הגשה לא שגרתיים. בשנים האחרונות היו אלה דווקא גלידות יפניות, שכבשו את לב הישראלים והפכו ללהיט מקומי.
להמשך קריאה
מאכלים לקיץ
נכון שיש כאלה שמספרים שאצלם אוכלים מרק כל השנה, אבל מדובר במיעוט קטן. בשיא הקיץ הישראלי, כשהטמפרטורות מרקיעות שחקים, הנטייה הטבעית של רוב האנשים היא להעדיף מאכלי קיץ קלילים ואפילו קרים.
להמשך קריאה
סוגי סויה
רוטב סויה הוא אחד הרטבים הפופולאריים ביותר בעולם, שניתן למצוא כמעט בכל מטבח. הוא הוכן בפעם הראשונה בסין, לפני יותר מ-2,000 שנה. המתכון העתיק ביותר שאותר בכתובים, ככל הנראה נכתב כבר סביב שנת 400 לפני הספירה. אחרי שהתבסס במטבח הסיני, הרוטב נדד ליפן, ומשם התפשט ברחבי מזרח אסיה.
להמשך קריאה
חטיפים מחו״ל
ברשתות השיווק ובמרכולים הקטנים, ניתן למצוא סוגים שונים של ממתקים וחטיפים. אלא שבדרך כלל מדובר במבחר זהה וסטנדרטי, שלא מסקרן או מעורר את בלוטות הטעם. למרבה המזל, קיימות בישראל אפשרויות נוספות, בזכות ייבוא של חטיפים מחו"ל, שמעשירים ומגוונים את ארון החטיפים הישראלי.
להמשך קריאה
חטיף אצות מיובשות
אצות הן אחד מחומרי הגלם הנפוצים ביותר במטבחים האסייתיים כבר אלפי שנים. הן חלק בלתי נפרד ממספר עצום של מנות אסייתיות קלאסיות, כמו סושי, סלטים ומרקים. עם עלייתו של המטבח היפאני, ובעיקר של הסושי, לישראל, גם הישראלים נחשפו לטעמן המיוחד של האצות. תוך זמן קצר הם הסתגלו לטעם החדש וללא ספק התאהבו.
להמשך קריאה
מוקפץ – הטעמים הייחודיים של המזרח הרחוק
עולם הקולינריה השתנה פלאים בשנים האחרונות. בעבר, אנשים היו מכינים מאכלים מסורתיים, בהתאם למתכונים של הדורות הקודמים. בנוסף, כדי להיחשף לדברים חדשים, לטעום טעמים ולהריח ריחות שטרם הכירו, אנשים נסעו למקומות שונים בעולם.
להמשך קריאה
רוטב דגים מומלץ
ודאי לא פעם נתקלתם במתכונים של מאכלים אשר מקורם בדרום מזרח אסיה, בהם הופיעו מרכיבים שונים, אשר בדרך כלל לא אופייניים לחומרי הגלם של המטבח הישראלי. מרכיבים אלו, מגרים את חוש הטעם והריח וחושפים את הצרכן הישראלי לטעמים חדשים שטרם הכיר.
להמשך קריאה
פאד תאי – מנת הדגל של המטבח התאילנדי
גם אם עדיין לא ביקרתם בתאילנד, ודאי תשמחו לגלות כי לא צריך לנסוע כל כך רחוק בשביל לטעום את הטעמים המופלאים של המזרח. אז בין אם אתם מארחים או רוצים לבלות ערב רומנטי בבית – תוכלו להנות מאוכל תאילנדי מסורתי.
להמשך קריאה
טפיוקה – תוספת נפלאה לתפריט שלך
אם אתם מחפשים תוספת נהדרת לקינוח, שייק, סלט או אפילו לכוס התה שלכם, טפיוקה יכולה להיות פתרון נהדר. מאחר והטפיוקה היא ללא גלוטן, היא יכולה אפילו לשמש כבסיס קינוח כשר לחג הפסח.
להמשך קריאה
אטריות אודון מתכון
פטריות שיטאקי, אודון, קארי ועוד אלמנטים נוספים מרכיבים את המטבח היפני העשיר. אין צורך לנסוע ליפן בשביל לטעום את הטעמים של המטבח המיוחד הזה. בואו נלמד על אחד המרכיבים היותר מעניינים במטבח היפני – אטריות אודון.
להמשך קריאה
מוצרים להכנת סושי
גרסאות שונות של סושי קיימות בסין וביפן כבר מאות שנים, אך רק בסוף שנות הששים הוא החל לצבור פופולאריות בקליפורניה וברחבי ארה"ב ומשם נפוץ בשאר המדינות. כיום, ניתן למצוא מסעדות וסושיות כמעט בכל מקום בעולם והסושי הפך להיות מהמזונות האהובים ביותר וחלק בלתי נפרד מהקולינריה העולמית.
להמשך קריאה
סוגי אטריות נודלס
העדות העתיקה ביותר לאטריות היא מלפני 4,000 שנה בסין, ארכיאולוגים מצאו בשנת 2005 קערת חרס ובה שאריות של אטריות. אטריות הן מוצר בסיסי בעשרות מטבחים שונים ברחבי העולם - מאכלים רבים מהמזרח הרחוק מבוססים על סוגים שונים של אטריות עם תוספות מגוונות (בשר, ירקות, דגים, פירות ים ועוד).
להמשך קריאה
איפה קונים ראמן
מרק ראמן היא אחת המנות המפורסמות ביותר במטבח היפני. יש מספר רב לגרסאות של המרק, אך המשותף לכולן שהן הוא השילוב של אטריות חיטה דקות, המוסיפים אותן לציר חזיר או עוף.
להמשך קריאה
רטבים אסייתים
חלק ניכר מהרטבים והתבלינים מהמטבח האסייתי הפכו בעשורים האחרונים לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי ואנחנו אוהבים להוסיף אותם למאכלים רבים, גם אם הם אינם בהכרח חלק מהמטבח האסייתי. רטבים אסייתיים אלו נותנים תוספת טעם מעניינת וייחודית לכל תבשיל ומאכל.
להמשך קריאה
איך מבשלים אטריות אורז רחבות? המדריך המלא
אטריות אורז רחבות הן מרכיב מזין ופופולרי במטבח האסייתי, המשמש בסיס למגוון רחב של מנות טעימות. עם זאת, בישול נכון של אטריות האורז הוא קריטי לקבלת מרקם וטעם מושלמים. במדריך זה, נסביר איך מכינים אטריות אורז, נחלק את תהליך הכנת האטריות לשלבים, ונספק טיפים מקצועיים שיבטיחו הצלחה במטבח וישדרגו את הגשת המנה.
להמשך קריאה
רוטב טריאקי - מתכון ביתי ורעיונות לשימוש במטבח
אם יש רוטב אחד שכבש את העולם בסערה, זהו ללא ספק רוטב הטריאקי. הרוטב, שמקורו ביפן, הפך לכוכב עולמי שנמצא כמעט בכל מטבח. רוטב טריאקי הוא שילוב מנצח של מתוק ומלוח, עם אינספור שימושים במטבח. בין אם אתם מחפשים לתבל בשרים, ירקות או אפילו טופו, כדאי לכם לבחור רוטב טריאקי מומלץ שיהפוך את המנה למושלמת. בואו נצלול פנימה ונגלה את סודותיו של הרוטב המבוקש.
להמשך קריאה
ממתקים יפנים בישראל - חטיפים מהמזרח הרחוק
בשנים האחרונות, הפופולריות של ממתקים יפנים בישראל עלתה משמעותית. יותר ויותר ישראלים מגלים את הקסם והייחודיות של חטיפים וממתקים מיפן. אנו ב-TevaMe, חנות מיוחדת המשלבת מזון מרחבי העולם עם אהבה לטבע, שמחים להציע מגוון רחב של ממתקים יפניים אותנטיים ואיכותיים לקהל הישראלי.
להמשך קריאה
חריף וססגוני: עושים היכרות עם אוכל דרום אמריקאי
המטבח הדרום אמריקאי הוא מיזוג מפתה של מסורות מקומיות, השפעות אירופאיות וטעמים שהגיעו יחד עם מהגרים מכל העולם. המורשת הקולינרית של דרום אמריקה נטועה עמוק בהיסטוריה ובגיאוגרפיה שלה. על אף הדמיון ביניהן, כל מדינה באזור העצום הזה מתהדרת במנות ייחודיות, המשקפות את הרקע התרבותי ואת משאבי הטבע המקומיים. אוכל דרום אמריקאי ידוע בטעמיו הבולטים ובצבעוניות העזה שלו, בדומה לתכונות שמייחסים גם לתושבי היבשת.
להמשך קריאה
פריך ואוורירי: מה זה פנקו וממה הוא עשוי?
אם ישאלו אנשים מה התכונה האהובה עליהם ביותר של דברי מאכל, רבים מהם יענו "פריכות". מרקם פריך הוא מרקם מושך שמוסיף עניין וטעם, וגורם למזון להרגיש יותר מספק. הוא תמיד מעורר תיאבון ואפילו הרעש שמשמיעה הנגיסה מגביר את ההנאה של הסועדים. אחת הדרכים המוצלחות להשיג את הפריכות המבוקשת היא ציפוי המזון בעזרת פירורי לחם, ובראשם פירורי פנקו. למי שעדיין לא הכניסו אותם למטבח, מומלץ לעשות היכרות עם הרכיב הנהדר הזה.
להמשך קריאה
טיסה לתאילנד: מבשלים עם סוגי קארי תאילנדי
המטבח התאילנדי הוא אחד המטבחים האהובים ביותר בישראל. על אף שפע המסעדות המציעות מנות תאילנדיות, ישראלים אוהבים להכין אוכל תאילנדי גם בבית. אחת המנות הפופולריות ביותר במטבחים הביתיים, היא קארי תאילנדי, שמכינים עם סוגי קארי שונים.
להמשך קריאה
אסיה מהצומח: מתכונים אסייתיים צמחוניים וטבעוניים
הבחירה בתזונה צמחונית או טבעונית נמצאת בעלייה מתמדת ברחבי העולם. הסיבות לכך שונות ומגוונות - החל מרצון לשמור על בריאות טובה יותר; דרך הדאגה לאיכות הסביבה, שנפגעת מתעשיית המזון מהחי; ועד לרצון להימנע מפגיעה בבעלי החיים. בעשור האחרון ישראל הפכה למעצמה בתחום, עם אחוזים גבוהים במיוחד של צמחונים וטבעונים, שנמנעים מאכילה של מוצרים מהחי.
להמשך קריאה
קינוחים אסיאתיים: טעמים מתוקים מהמזרח הרחוק
רוב המטבחים האסייתים, כמו המטבח הסיני, היפני, התאילנדי וההודי, כבר קנו לעצמם מקום של כבוד בישראל - הן במסעדות והן במטבחים הביתיים. עם זאת, עולם הקינוחים של מדינות אסיה עדיין לא כבש את המקום הראוי לו, בין היתר משום שגם במסעדות אסייתיות מגישים קינוחים מערביים. ללא ספק מדובר בהחמצה, והגיעה השעה שגם קינוחים אסייתים ייכנסו למטבח הישראלי.
להמשך קריאה
גלידות יפניות
בכל קיץ אנחנו מתבשרים על טרנד חדש בעולם הגלידה – טעמים מיוחדים, תוספות מפתיעות ואופני הגשה לא שגרתיים. בשנים האחרונות היו אלה דווקא גלידות יפניות, שכבשו את לב הישראלים והפכו ללהיט מקומי.
להמשך קריאה
מאכלים לקיץ
נכון שיש כאלה שמספרים שאצלם אוכלים מרק כל השנה, אבל מדובר במיעוט קטן. בשיא הקיץ הישראלי, כשהטמפרטורות מרקיעות שחקים, הנטייה הטבעית של רוב האנשים היא להעדיף מאכלי קיץ קלילים ואפילו קרים.
להמשך קריאה
סוגי סויה
רוטב סויה הוא אחד הרטבים הפופולאריים ביותר בעולם, שניתן למצוא כמעט בכל מטבח. הוא הוכן בפעם הראשונה בסין, לפני יותר מ-2,000 שנה. המתכון העתיק ביותר שאותר בכתובים, ככל הנראה נכתב כבר סביב שנת 400 לפני הספירה. אחרי שהתבסס במטבח הסיני, הרוטב נדד ליפן, ומשם התפשט ברחבי מזרח אסיה.
להמשך קריאה
חטיפים מחו״ל
ברשתות השיווק ובמרכולים הקטנים, ניתן למצוא סוגים שונים של ממתקים וחטיפים. אלא שבדרך כלל מדובר במבחר זהה וסטנדרטי, שלא מסקרן או מעורר את בלוטות הטעם. למרבה המזל, קיימות בישראל אפשרויות נוספות, בזכות ייבוא של חטיפים מחו"ל, שמעשירים ומגוונים את ארון החטיפים הישראלי.
להמשך קריאה
חטיף אצות מיובשות
אצות הן אחד מחומרי הגלם הנפוצים ביותר במטבחים האסייתיים כבר אלפי שנים. הן חלק בלתי נפרד ממספר עצום של מנות אסייתיות קלאסיות, כמו סושי, סלטים ומרקים. עם עלייתו של המטבח היפאני, ובעיקר של הסושי, לישראל, גם הישראלים נחשפו לטעמן המיוחד של האצות. תוך זמן קצר הם הסתגלו לטעם החדש וללא ספק התאהבו.
להמשך קריאה
מוקפץ – הטעמים הייחודיים של המזרח הרחוק
עולם הקולינריה השתנה פלאים בשנים האחרונות. בעבר, אנשים היו מכינים מאכלים מסורתיים, בהתאם למתכונים של הדורות הקודמים. בנוסף, כדי להיחשף לדברים חדשים, לטעום טעמים ולהריח ריחות שטרם הכירו, אנשים נסעו למקומות שונים בעולם.
להמשך קריאה
רוטב דגים מומלץ
ודאי לא פעם נתקלתם במתכונים של מאכלים אשר מקורם בדרום מזרח אסיה, בהם הופיעו מרכיבים שונים, אשר בדרך כלל לא אופייניים לחומרי הגלם של המטבח הישראלי. מרכיבים אלו, מגרים את חוש הטעם והריח וחושפים את הצרכן הישראלי לטעמים חדשים שטרם הכיר.
להמשך קריאה
פאד תאי – מנת הדגל של המטבח התאילנדי
גם אם עדיין לא ביקרתם בתאילנד, ודאי תשמחו לגלות כי לא צריך לנסוע כל כך רחוק בשביל לטעום את הטעמים המופלאים של המזרח. אז בין אם אתם מארחים או רוצים לבלות ערב רומנטי בבית – תוכלו להנות מאוכל תאילנדי מסורתי.
להמשך קריאה
טפיוקה – תוספת נפלאה לתפריט שלך
אם אתם מחפשים תוספת נהדרת לקינוח, שייק, סלט או אפילו לכוס התה שלכם, טפיוקה יכולה להיות פתרון נהדר. מאחר והטפיוקה היא ללא גלוטן, היא יכולה אפילו לשמש כבסיס קינוח כשר לחג הפסח.
להמשך קריאה
אטריות אודון מתכון
פטריות שיטאקי, אודון, קארי ועוד אלמנטים נוספים מרכיבים את המטבח היפני העשיר. אין צורך לנסוע ליפן בשביל לטעום את הטעמים של המטבח המיוחד הזה. בואו נלמד על אחד המרכיבים היותר מעניינים במטבח היפני – אטריות אודון.
להמשך קריאה
מוצרים להכנת סושי
גרסאות שונות של סושי קיימות בסין וביפן כבר מאות שנים, אך רק בסוף שנות הששים הוא החל לצבור פופולאריות בקליפורניה וברחבי ארה"ב ומשם נפוץ בשאר המדינות. כיום, ניתן למצוא מסעדות וסושיות כמעט בכל מקום בעולם והסושי הפך להיות מהמזונות האהובים ביותר וחלק בלתי נפרד מהקולינריה העולמית.
להמשך קריאה
סוגי אטריות נודלס
העדות העתיקה ביותר לאטריות היא מלפני 4,000 שנה בסין, ארכיאולוגים מצאו בשנת 2005 קערת חרס ובה שאריות של אטריות. אטריות הן מוצר בסיסי בעשרות מטבחים שונים ברחבי העולם - מאכלים רבים מהמזרח הרחוק מבוססים על סוגים שונים של אטריות עם תוספות מגוונות (בשר, ירקות, דגים, פירות ים ועוד).
להמשך קריאה
איפה קונים ראמן
מרק ראמן היא אחת המנות המפורסמות ביותר במטבח היפני. יש מספר רב לגרסאות של המרק, אך המשותף לכולן שהן הוא השילוב של אטריות חיטה דקות, המוסיפים אותן לציר חזיר או עוף.
להמשך קריאה
רטבים אסייתים
חלק ניכר מהרטבים והתבלינים מהמטבח האסייתי הפכו בעשורים האחרונים לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי ואנחנו אוהבים להוסיף אותם למאכלים רבים, גם אם הם אינם בהכרח חלק מהמטבח האסייתי. רטבים אסייתיים אלו נותנים תוספת טעם מעניינת וייחודית לכל תבשיל ומאכל.
להמשך קריאה