אנחנו לגמרי יודעים על מה אתם חושבים כשאומרים עוף בקשיו. גרסת אוכל סיני בקניון, נכון? אז זה לא עוף בקשיו מהקניון, זהו עוף בקשיו של תאילנד
המנה שכולם אוהבים היא עמוסה בטעמים, מלאה פלפלים מתוקים ובצל, עוף רך ורוטב שלא תרצו להפסיק להכין עוד ועוד
אנחנו בטוחים שתאהבו את המתכון הזה כמונו
זמן הכנה 10 דקות ; זמן בישול 15 דקות
מצרכים
חזה עוף – קוצצים את העוף לחתיכות בגודל ביס ומצפים אותו עם מלח וקמח
בצל וגמבה – בצל וגמבה מוסיפים טעם וצבע למנה.
בצל ירוק – קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים אותו לקבלת טעם רענן.
אגוזי קשיו – אגוזי קשיו גולמיים עובדים כאן הכי טוב, פשוט תקלו אותם בשמן לפני הבישול. אבל גם אגוזי קשיו קלויים ולא מלוחים יעשו את העבודה
שמן בישול – עדיף כאן שמן צמחי או שמן בוטנים בגלל הטמפרטורות הגבוהות שבהן משתמשים במהלך הבישול
רוטב סויה מתוק – הרוטב הזה מתחבר מהר למנה
כפית שום
קורנפלור
חצי כוס מים
מתכון זה אינו משתמש ברוטב דגים, אך כמו מנות תאילנדיות רבות, רוטב דגים יוסיף טעם מעט מלוח וטעים
הוראות הכנה
מכינים את הרוטב מוסיפים לרוטב כפית שום, חצי כוס מים וקורנפלור להסמכה
פורסים את הפלפלים, בצל ובצל ירוק
חותכים את העוף לחתיכות בגודל ביס ומוסיפים מעט מלח וקמח (כדי לעזור לו להשחים במחבת)
הכינו הכל לפני שתתחילו. ככה זה יתבשל מהר
מכיוון שאגוזי קשיו הם המרכיב העיקרי של עוף בקשיו, אתם באמת רוצים שהם יברקו. מוסיפים מעט אגוזי קשיו לשמן חם על אש בינונית-גבוהה ומבשלים כדקה עד שהם מזהיבים. תופתעו לגלות כמה טעם קלוי וקראנץ' השלב הזה נותן למנה המוגמרת. זה גם נותן לשמן בישול קצת טעם קשיו. הניחו את אגוזי הקשיו בצד
משאירים את השמן שהכנו בו את הקשיו ומוסיפים את העוף. מטגנים עד להזהבה ומבשלים (6 עד 7 דקות). מניחים עוף בצד יחד עם קשיו
למחבת החמה מוסיפים את הפלפלים והבצל ומטגנים עד שהם רכים, 3 עד 4 דקות. הוסיפו מעט מים אם המחבת מתחילה להיראות יבשה
מוסיפים את הרוטב למחבת עם הירקות ונותנים לו לבעבע ולהסמיך
מחזירים את העוף והקשיו בחזרה למחבת עם בצל ירוק. מערבבים הכל כדי שהכל יהיה מצופה ברוטב
ממולץ להגיש עם אורז מאודה
אנחנו לגמרי יודעים על מה אתם חושבים כשאומרים עוף בקשיו. גרסת אוכל סיני בקניון, נכון? אז זה לא עוף בקשיו מהקניון, זהו עוף בקשיו של תאילנד
המנה שכולם אוהבים היא עמוסה בטעמים, מלאה פלפלים מתוקים ובצל, עוף רך ורוטב שלא תרצו להפסיק להכין עוד ועוד
אנחנו בטוחים שתאהבו את המתכון הזה כמונו
זמן הכנה 10 דקות ; זמן בישול 15 דקות
מצרכים
חזה עוף – קוצצים את העוף לחתיכות בגודל ביס ומצפים אותו עם מלח וקמח
בצל וגמבה – בצל וגמבה מוסיפים טעם וצבע למנה.
בצל ירוק – קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים אותו לקבלת טעם רענן.
אגוזי קשיו – אגוזי קשיו גולמיים עובדים כאן הכי טוב, פשוט תקלו אותם בשמן לפני הבישול. אבל גם אגוזי קשיו קלויים ולא מלוחים יעשו את העבודה
שמן בישול – עדיף כאן שמן צמחי או שמן בוטנים בגלל הטמפרטורות הגבוהות שבהן משתמשים במהלך הבישול
רוטב סויה מתוק – הרוטב הזה מתחבר מהר למנה
כפית שום
קורנפלור
חצי כוס מים
מתכון זה אינו משתמש ברוטב דגים, אך כמו מנות תאילנדיות רבות, רוטב דגים יוסיף טעם מעט מלוח וטעים
הוראות הכנה
מכינים את הרוטב מוסיפים לרוטב כפית שום, חצי כוס מים וקורנפלור להסמכה
פורסים את הפלפלים, בצל ובצל ירוק
חותכים את העוף לחתיכות בגודל ביס ומוסיפים מעט מלח וקמח (כדי לעזור לו להשחים במחבת)
הכינו הכל לפני שתתחילו. ככה זה יתבשל מהר
מכיוון שאגוזי קשיו הם המרכיב העיקרי של עוף בקשיו, אתם באמת רוצים שהם יברקו. מוסיפים מעט אגוזי קשיו לשמן חם על אש בינונית-גבוהה ומבשלים כדקה עד שהם מזהיבים. תופתעו לגלות כמה טעם קלוי וקראנץ' השלב הזה נותן למנה המוגמרת. זה גם נותן לשמן בישול קצת טעם קשיו. הניחו את אגוזי הקשיו בצד
משאירים את השמן שהכנו בו את הקשיו ומוסיפים את העוף. מטגנים עד להזהבה ומבשלים (6 עד 7 דקות). מניחים עוף בצד יחד עם קשיו
למחבת החמה מוסיפים את הפלפלים והבצל ומטגנים עד שהם רכים, 3 עד 4 דקות. הוסיפו מעט מים אם המחבת מתחילה להיראות יבשה
מוסיפים את הרוטב למחבת עם הירקות ונותנים לו לבעבע ולהסמיך
מחזירים את העוף והקשיו בחזרה למחבת עם בצל ירוק. מערבבים הכל כדי שהכל יהיה מצופה ברוטב
ממולץ להגיש עם אורז מאודה