ראשי
> מתכונים > מתכון סלט סום טאם סלט פפאיה ירוקה תאילנדי
מתכון סלט סום טאם סלט פפאיה ירוקה תאילנדי, מלא בטעמים תאילנדיים שמקורו באזור הצפון-מזרחי של תאילנד, המכונה איסאן
טעמים שכולם אוהבים בזכות האיזון המושלם בין טעמים מתוקים, חמוצים, מלוחים ומתובלים, מומלץ להגיש עם אורז דביק בצד
זמן הכנה 20 דקות ; צימחוני
מצרכים
1 פפאיה ירוקה ; קלופה וחתוכה לג'וליאן (רצועות דקות)
3 שיני שום כתוש
צ'ילי תאילנדי ; אופציונלי לרמת החריפות המועדפת עליכם
1/2 1 כפות סוכר דקלים או סוכר חום
2 כפות רוטב דגים תאילנדי
2 כפות מיץ ליים
2 יח' שעועית ארוכה חתוכה לחתיכות קטנות או כוס שעועית ירוקה (אופציונלי)
6 עגבניות שרי ; חתוכות לפרוסות
2 כפות בוטנים ; לקלות את הבוטנים בתנור ולהוסיף אותם שלמים או גרוסים עבה
הוראות הכנה
דופקים את השום והצ'ילי במכתש עד שנוצרת עיסה גסה (ניתן להכין במעבד מזון)
מוסיפים את סוכר הדקלים וממשיכים להלום עד שהוא מתמוסס
מערבבים פנימה את רוטב הדגים ומיץ הליים ליצירת הרוטב
מוסיפים את הפפאיה הירוקה, השעועית הארוכה (או ירוקה), עגבניות שרי לקערה ויוצקים את כל הרוטב לקערה מערבבים בעדינות כדי לאפשר לטעמים להתמזג
מוסיפים פנימה את הבוטנים הקלויים ומערבבים הכל יחד
מומלץ להגיש עם אורז דביק בצד
מתכון סלט סום טאם סלט פפאיה ירוקה תאילנדי, מלא בטעמים תאילנדיים שמקורו באזור הצפון-מזרחי של תאילנד, המכונה איסאן
טעמים שכולם אוהבים בזכות האיזון המושלם בין טעמים מתוקים, חמוצים, מלוחים ומתובלים, מומלץ להגיש עם אורז דביק בצד
זמן הכנה 20 דקות ; צימחוני
מצרכים
1 פפאיה ירוקה ; קלופה וחתוכה לג'וליאן (רצועות דקות)
3 שיני שום כתוש
צ'ילי תאילנדי ; אופציונלי לרמת החריפות המועדפת עליכם
1/2 1 כפות סוכר דקלים או סוכר חום
2 כפות רוטב דגים תאילנדי
2 כפות מיץ ליים
2 יח' שעועית ארוכה חתוכה לחתיכות קטנות או כוס שעועית ירוקה (אופציונלי)
6 עגבניות שרי ; חתוכות לפרוסות
2 כפות בוטנים ; לקלות את הבוטנים בתנור ולהוסיף אותם שלמים או גרוסים עבה
הוראות הכנה
דופקים את השום והצ'ילי במכתש עד שנוצרת עיסה גסה (ניתן להכין במעבד מזון)
מוסיפים את סוכר הדקלים וממשיכים להלום עד שהוא מתמוסס
מערבבים פנימה את רוטב הדגים ומיץ הליים ליצירת הרוטב
מוסיפים את הפפאיה הירוקה, השעועית הארוכה (או ירוקה), עגבניות שרי לקערה ויוצקים את כל הרוטב לקערה מערבבים בעדינות כדי לאפשר לטעמים להתמזג
מוסיפים פנימה את הבוטנים הקלויים ומערבבים הכל יחד
מומלץ להגיש עם אורז דביק בצד