מתכון כורכום עוף בקארי הוא מאכל טעים ובריא המשלב את היתרונות הבריאותיים רבי העוצמה של שורש כורכום
המתכון הזה עשוי מחזה עוף ללא עצמות, ירקות, חלב קוקוס ותערובת תבלינים טעימים, והוא מושלם לארוחת ערב נעימה באמצע השבוע או לאירוע מיוחד
מומלץ להגיש אותו מעל או ליד מצע אורז אוורירי
זמן הכנה 20 דקות ; זמן בישול 25 דקות
מצרכים
1 קילו חזה עוף ללא עצמות, ללא עור או ירכיים, חתוך לחתיכות בגודל ביס
1 כף כורכום טחון
1 כפית כמון טחון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית שבבי צ'ילי (אופציונלי)
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
1 כף ג'ינג'ר , מגורד
1 פחית עגבניות חתוכות לקוביות
1 פחית חלב קוקוס
1 כף שמן קוקוס
מלח ופלפל לפי הטעם
עלי כוסברה טריים, קצוצים (לא חובה)
הוראות הכנה
ערבבו בקערה את הכורכום, הכמון, הכוסברה הטחונה והצ'ילי (אם משתמשים) עם מעט מים ליצירת משחה.
מחממים את שמן הקוקוס במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את השום, הבצל והג'ינג'ר ומבשלים עד לריכוך.
מוסיפים את נתחי העוף למחבת ומבשלים עד שכל הצדדים משחימים.
מוסיפים את משחת התבלינים למחבת ומערבבים היטב כדי לצפות את העוף.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים.
יוצקים פנימה את חלב הקוקוס ומערבבים לשילוב.
מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים 20-25 דקות, או עד שהעוף מבושל לכל אורכו והרוטב מסמיך.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מגישים חם, מעוטר בעלי כוסברה טריים (אם משתמשים).
מומלץ להגיש אותו מעל או ליד מצע אורז
הערה : ניתן להתאים את המתכון הזה לטעמכם על ידי הוספת פחות או יותר תבלינים או אבקת צ'ילי. אפשר גם להוסיף ירקות כמו תפוחי אדמה, גזר או גמבה לארוחה דשנה ומזינה יותר.
מתכון כורכום עוף בקארי הוא מאכל טעים ובריא המשלב את היתרונות הבריאותיים רבי העוצמה של שורש כורכום
המתכון הזה עשוי מחזה עוף ללא עצמות, ירקות, חלב קוקוס ותערובת תבלינים טעימים, והוא מושלם לארוחת ערב נעימה באמצע השבוע או לאירוע מיוחד
מומלץ להגיש אותו מעל או ליד מצע אורז אוורירי
זמן הכנה 20 דקות ; זמן בישול 25 דקות
מצרכים
1 קילו חזה עוף ללא עצמות, ללא עור או ירכיים, חתוך לחתיכות בגודל ביס
1 כף כורכום טחון
1 כפית כמון טחון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית שבבי צ'ילי (אופציונלי)
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
1 כף ג'ינג'ר , מגורד
1 פחית עגבניות חתוכות לקוביות
1 פחית חלב קוקוס
1 כף שמן קוקוס
מלח ופלפל לפי הטעם
עלי כוסברה טריים, קצוצים (לא חובה)
הוראות הכנה
ערבבו בקערה את הכורכום, הכמון, הכוסברה הטחונה והצ'ילי (אם משתמשים) עם מעט מים ליצירת משחה.
מחממים את שמן הקוקוס במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את השום, הבצל והג'ינג'ר ומבשלים עד לריכוך.
מוסיפים את נתחי העוף למחבת ומבשלים עד שכל הצדדים משחימים.
מוסיפים את משחת התבלינים למחבת ומערבבים היטב כדי לצפות את העוף.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים.
יוצקים פנימה את חלב הקוקוס ומערבבים לשילוב.
מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים 20-25 דקות, או עד שהעוף מבושל לכל אורכו והרוטב מסמיך.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מגישים חם, מעוטר בעלי כוסברה טריים (אם משתמשים).
מומלץ להגיש אותו מעל או ליד מצע אורז
הערה : ניתן להתאים את המתכון הזה לטעמכם על ידי הוספת פחות או יותר תבלינים או אבקת צ'ילי. אפשר גם להוסיף ירקות כמו תפוחי אדמה, גזר או גמבה לארוחה דשנה ומזינה יותר.