פריחולס רפריטו ("שעועית מטוגנת היטב" בתרגום ישיר מספרדית) הוא מאכל בסיסי שמהווה מרכיב חשוב במטבח המקסיקני ובמטבח הטקס-מקס של דרום מערב ארה"ב (אם כי קיימים הבדלין בין הגרסאות השונות של כל מטבח). מדובר בשעועית שבושלה במים, נמעכה למחית סמיכה בתוספת מעט ממי הבישול ולאחר מכן טוגנה בשמן, לעיתים בתסופת בצל, שום ותבלינים נוספים. המחית המטוגנת מוגשת לצד מאכלים נוספים כתוספת או שנמרחת כבסיס בתוך טאקוס, בוריטוס או קסדייות. במטבח הטקס-מקס נהוג להשתמש בשעועית פינטו (זן של שעועית מנומרת בצבע חום בהיר) והמחית המתקבלת היא בעלת טעם עדין וצבע חום בהיר ומתאימה למאכלי טקס-מקס שונים.