חלב מאודה המכונה חלב מרוכז לא ממותק, הוא יציב מדף שימורי חלב פרה מוצר שבו הוסרו כ 60% מהמים מחלב טרי.
חלב מאודה תופס חצי מהמקום המקביל לתזונה בחלב טרי. כאשר מערבבים את המוצר הנוזלי עם כמות פרופורציונאלית של מים (150%), חלב מאודה הופך להיות המקבילה הגסה של חלב טרי. זה הופך את החלב המאודה לאטרקטיבי למטרות מסוימות שכן הוא יכול להיות חיי מדף של חודשים או אפילו שנים, תלוי בתכולת השומן והסוכר. זה הפך את החלב המאודה לפופולרי מאוד לפני קירור כתחליף בטוח ואמין לחלב טרי מתכלה, מכיוון שהוא יכול להישלח בקלות למקומות חסרי אמצעי ייצור או אחסון חלב בטוח.